loading...
Србија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ДОКТОРКЕ ДАРИЈЕ! Ове речи су забринуле све! Ево шта је рекла о новим мерама!

ЧЛАНИЦА Кризног штаба, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас је епидемиолошка ситуација у Србији алармантна, јер се свакодневно региструје велики број заражених, хоспитализованих и умрлих од корона вируса.

Истовремено је истакла да када би сви носили маске и држали дистанцу, друге мере не би биле ни потребне.

– Ако гледамо однос хоспитализованих и оних који су отпуштени, последњих дана имамо плус 300, што значи да нам је свакога дана потребно 300 нових постеља. Тај број је нешто што је заиста алармантно – рекла је Кисић Тепавчевић за ТВ Прва.

Она је навела да се свакога дана улаже велики труд да се организује здравствени систем и да се тестира много већи број људи.

Кисић Тепавчевићева оштро је осудила понашање људи који су јуче похрлили у тржне центре поводом тзв. црног петка.

Она је навела и да је битно истаћи да се у свим установама социјалне заштите стриктно спроводе мере.

– Нама су корисници и наши грађани приоритет, али ако поредимо резултате с другим земљама, видимо да су ови проценти мањи него у другим земљама, али то нам није никакав репер – наводи министарка.

Још једном је објаснила зашто су биле ригорозније мере на почетку епидемије, када је степен оболевања био мањи.

– Јесте била идеја да се заштите они који су били најугроженији. Најстарији су, као најодговорнији део нације, прихватили све препоруке – наводи Кисић Тепавчевићева и додала да је и сада највећи проценат оболелих у групи до 60 година.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг