Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Кон открио: БРОЈ УМРЛИХ БИЋЕ ТРОЦИФРЕН! Јасно је да ће све више људи умирати од короне

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да ће број умрлих од коронавируса расти и да ће можда бити и троцифрен.

– Број умрлих ће расти и то је потпуно математички јасно. То ћемо видети и у наредних пар недеља и тај број ће бити можда и троцифрен – рекао је он за ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Кон је објаснио и које ће то бити главне теме на данашњем заседању Кризног штаба, а једна од главних тачака о којима ће се дискутовати јесте прелазак на онлајн наставу у школама у Србији.

– Ми не говоримо о престанку рада школа, него о краткотрајном преласку, од недељу дана, на онлајн наставу. То је све. Што се тиче зимског распуста, о томе треба да се настави да се говори. Треба спречити интерференцију грипа и ковида, јер грип још није кренуо – рекао је др Кон.

Ево о чему ће данас бити речи на кризном штабу

Епидемиолог је објаснио и да ће важне теме бити и вакцине против корона вируса и распарава о томе каква је реализација прописаних мера до сада, али и процена стања. Др Кон је оптимистичан, те је напоменуо да је се види помак у епидемиолошкој ситуацији и то поготово у престоници, али и да имамо ефекат „преливања“ зараза на југ Србије и Војводину.

Упитан како он ово стање види позитивно и као „преливање“, док његов колега из Кризног штаба, др Срђа Јанковић, сматра да се епидемија распламсава, Кон је дипломатски одговорио да су обојица на неки начин у праву.

– Ово је природни ток, ово нису последице мера, већ природан ток мера. Тек ћемо следеће недеље видети праве резултате – рекао је он.

Он је објаснио и да ће се онлајн настава увести независно од резултата које су мере до сада дале јер „не треба да се чека и то је нешто што треба симултано да се уведе“.

Кон је на крају прокоментарисао и стање у окружењу и рекао да то није за поређење и да није такмичење.

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

Ознаке