Србија

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ! Вештак открио све, решена мистерија Зорановог телефона!

Вештак је навео и да је Зоран када је поново укључио телефон пет пута звао супругу Јелену.

Зоран Марјановић свесно је искључио свој мобилни телефон у време убиства супруге певачице Јелене Марјановић 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче, рекао је образлажући свој налаз судски вештак Драгољуб Васиљевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је Зоранов телефонбио искључен 25 минута и да за то време његово кретање не може да буде реконструисано, али да сматра да је око 17 сати морало да дође до сусрета њега и Јелене.

– Не очекујте да је могуће извршити позиционирање у метар, али на основу свих доказа мој закључак је да је у 16.38 он на почетку насипа и да је тада свесном вољом телефон искључен а потом укључен у 17.04 у близини места злочина – рекао је судски вештак који је на основу базних станица и снимака са сигурносних камера имао задатак да утврди где се налазио Зоран Марјановић за време убиства супруге.

– Јелена Марјановић задњи пут је регистрована на насипу у 16.56 сати. По мени је њен силазак с насипа био у 16.57 часова, док се Зоранов телефон укључује у 17.04 на месту на ком је Јелена била у 16.56 – рекао је вештак Васиљевић и објаснио да је реч о месту од око 100-120 метара од места убиства.

Према његовим речима, сусрет Зорана и Јелене морао је да се догоди око 17 сати.

– Ја не говорим о томе какав је сусрет био, али је мој закључак узимајући у обзир прегледност на насипу и сунчано време тога дана, да је до њега морало да дође – рекао је пред Вишим судом у Београду стручњак за телекомуникације.

Међутим, одговарајући на питања Зорановог браниоца адвоката Николе Думнића рекао је да није узео у обзир вегатацију, односно растиње на насипу на дан убиства од којег би, према речима браниоца, значајно зависила видљивост.

Вештак је навео и да је Зоран када је поново укључио телефон пет пута звао супругу Јелену.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com