Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПОРОДИЉЕ! Ево колико новца леже на рачун!

Незапослене породиље добијати 30.000 динара, а укупна помоћ за прво дете износиће 50.000 динара – навела је Наташа Станисављевић

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је да ће буџет за социјална давања у наредној години бити увећан за 76 милиона динара и да неће бити смањења ни у једном сегменту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Станисављевић је казала да ће на данашњој седници Скупштине града наћи пакет мера који се тиче социјално угрожених грађана и најавила да ће од 1. јануара једнократна помоћ за незапослене породиље и оне са ниским примањима бити увећана за 5.000 динара.

Тако ће, како је навела, незапослене породиље добијати 30.000 динара, а укупна помоћ за прво дете износиће 50.000 динара.

То не искључује права из републичког буџета јер свака породиља има право на још 100.000 динара, дечји додатак и сва остала давања – рекла је Станисављевић.

Она је додала да ће 6.900 корисника новчане социјалне помоћи у Београду добити додатак од десет одсто на месечни износ социјалне новчане помоћи.

Станисављевић је казала да ће корисници социјалне помоћи старији од 65 година од Града Београда добити додатак од 5.000 динара и додала да ће бескућници у ванредним ситуацијама убудуће моћи да користе оброк у народним кухињама.

Додала је да су, иако током ове године није био повећан број захтева за социјална давања, у буџету предвиђена средства ако се то евентуално деси.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Република.рс