Србија

Доктор Ђерлек открио: ОКАНИМО СЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ! Само једна ствар нас може спасити од короне!

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је ситуација с епидемијом вируса корона у целој земљи и даље веома озбиљна, тешка и неизвесна.

Ђерлек је за ТВ Прва рекао да су у Београду показатељи мало бољи него што су били, али да то не сме да нас завара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је протекла ноћ у главном граду била тешка и да је било 70 интерклиничких превоза, плус превози пацијената у цовид болнице у унутрашњости Србије.

Указујући да смо достигли висок број новооболелих, Ђерлек је истакао да се болнице пуне и да је данас хоспиталоизовано 147 пацијената више него јуче.

Говорећи о вакцини, Ђерлек је рекао да се, ако Агенција за лекове да позитивно мишљење о вакцини, треба оканити теорија завере и приступити вакцинацији јер, како је рекао, имамо опцију или да се сви заразимо, „па ко преживи“ или да се вакцинацијом заштитимо.

Здравствени систем је еластичан и доста отпоран, а болница у Батајници дошла је, истиче, у право време.

Он је, међутим, указао да није поента само отварати нова ковид места, већ је поента и да се грађани у наредних седам до 14 дана максимално придржавају мера.

– Полако се приближавамо пику, али нисмо достигли тај плафон после којег бисмо могли да се надамо заравњењу криве и паду броја оболелих – рекао је Ðерлек.

Он је додао да ће струка направити евалуацију после седам до 10 дана примене нових мера и одлучити да ли ће и после тога те мере бити потребне.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг