Русија

Драматично! ШОЈГУ УПОЗОРАВА НА НАПАД: Наша база је моћна и јака, биће укључена у ОДБРАНУ граница!

Фото: Јутјуб

Границу Авганистана са Узбекистаном и Таџикистаном контролишу талибани, земље Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) морају да буду спремне за могући продор терориста, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на форуму за младе „Територија смисла“.

Према речима министра, оружане снаге Таџикистана и Узбекистана морају бити спремне да одбију могуће провокације талибана (терористичка организација забрањена у Русији), упркос уверавањима овог покрета да неће чинити такве покушаје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је истакао да је за Русију важно да савезници у ОДКБ-у буду спремни на могуће провокације талибана.

– Наша база у Таџикистану је прилично моћна, јака и, наравно, ако буде потребно, у случају директне агресије, биће укључена у заштиту граница ОДКБ-а. Исто важи и за нашу базу у Киргизији. Тамо такође може да дође до такве потребе – истакао је Шојгу, преноси Спутњик.

Руски министар подсетио је да су лидери талибанског покрета обећали да неће изводити нападе на суседне државе.

Он је додао да су пре неки дан талибани заузели авганистански Кундуз и да контролишу границу са Узбекистаном и Таџикистаном.

Министар одбране навео је да су у светлу повлачења америчких трупа из Авганистана талибани почели да потискују владине снаге по читавој територији земље.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ