Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ! До краја године имаћемо ТРИ РАЗЛИЧИТЕ ВАКЦИНЕ против ковида! Ево када почиње вакцинација!

– Можда ћемо до краја године имати и три различите вакцине потив корона вируса у нашој земљи. Вакцинација почиње у децембру, најкасније у јануару – рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

– Ми ћемо прве количине, бар две вакцине, имати пре краја ове године или на почетку следеће. Најмање две, а ја се надам и три да ћемо имати пре краја ове године. Када ће кренути вакцинација, то зависи од наших здравствених власти, а то је најкасније у јанаурау, верујем и у децембру – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, иде се на то да се преговара са свим произвођачима вакцина како би их што више било на нашем тржишту и како би грађани могли да бирају.

– Наручили смо Фајзерове и Србија би, уз још једну или две земље у Европи, била једина земља која ће добити неку количну до краја године, али видићемо. У јануару и фебруару добијамо 340.000 доза. Испитујемо и руску, чекамо да Кина региструје своју, разговарали смо и са „Модерном“, али они могу тек крајем следеће године да испоруче. Разговарамо и са „Џонсон и Џонсон“, разговарамо са свима, да народ може да бира – рекао је Вучић.

Она је то изјавио током након данашњег полагања камена темељца за фабрику гума „Toyo Tire“ у Инђији.

Подсетимо, корона бројке су зауставиле свој даљи раст али на веома високом нивоу – дневно последњих дана имамо око 5.000, 6.000 заражених за 24 часа, што је огроман број. Осим три кључне навике које нас чувају од корона вируса – маске, социјална дистанца и хигијена, вакцина је нешто што читав свет исчекује и што једино може да стане на пут епидемији.

Разматрајући најновију епидемиолошку ситуацију, Кризни штаб за борбу против корона вируса јуче је донео одлуку да постојеће мере – да угоститељски и већина трговиснких објеката раде до 17 часова, а викедно да буду затворени, продужи до 18. децембра, када ће Штаб поново да заседа.

Такође, јуче је одлучено да за све стране држављане који од 20. децембра до 10. јануара желе да уђу у Србију морају да имају негативан ПЦР тест, док ће наши грађани који живе и раде у иностранству морати да иду у кућну изолацију, коју могу да прекину уколико ураде и приложе негативан ПЦР тест.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс