Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: И Драшковић је мене хтео да убије „зољом“, али ово је опасније!

Лидер СРС-а Војислав Шешељ тврди да је у лето 2000. године био на мети атентатора који су хтели да га убију „зољом“, истим ручним ракетним бацачем који је у суботу увече пронађен недалеко од куће премијера Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шешељ каже да је иза покушаја атентата на њега пре више од 16 година стајао контроверзни бизнисмен Андрија Драшковић.

Наводно, Драшковић је хтео да му се освети јер га је у више наврата јавно оптужио да је организатор ликвидације Жељка Ражнатовића Аркана.

Шифра ‘Аркан’
И поред одређених сличности, Шешељ наглашава да покушај његовог убиства и најновија афера не могу никако да се пореде, јер је све ово с Вучићем далеко опасније.

– Мени су о глави радили мафијаши и то није имало везе са политиком. Наиме, у убиство Аркана били су умешани Мирко Босанац, Бата Трлаја, Ћанда и Сколе Ускоковић. Јавно сам прозивао Андрију Драшковића да је све то организовао и зато је он решио да ме ликвидира. Тог лета 2000. једног дана позвао ме је Слободан Милошевић, тражио је да хитно дођем… Дођем код њега, а тамо тадашњи начелник ДБ-а Раде Марковић, иначе Драшковићев кум. Њих двојица ми саопште да је Андрија набавио „зољу“ да ме убије, јер је знао да имам блиндирани џип. Кажу ми да је већ био један покушај, али да сад ствари држе под контролом. Планирали су то да изведу док сам био гост на ТВ Палма на Топчидеру. Очекивали су да ћу у повратку с телевизије проћи истим путем, али сам отишао у другом смеру ка Милошевом конаку… – присећа се Шешељ и додаје да је „зоља“ пронађена кад је Драшковић ухапшен, и то у стану његове супруге Елене Мијатовић, али да то полицију и тужилаштво из неког разлога није занимало?!

Према његовим речима, ипак, ово што се данас дешава са Вучићем много је озбиљније.

– Мене је јурио криминалац високог ранга, због неке личне освете, док је ово с Вучићем, изгледа, много озбиљнија политичка ствар. Замерио се Американцима и Енглезима и могуће је и да су они умешани. Могуће је да је реч само о застрашивању, али место на ком је нађено оружје јесте идеално изабрано за гађање – упозорава Шешељ, који апелује на безбедносне службе да раде свој посао.

– Људи, ми још немамо довољно података, не знамо ко је донео оружје и када. Не знамо зашто нема пушака и снајпера? Да ли је пронађено оружје било подмазано и спремно за употребу? Истрага мора да одговори на сва та питања. Ако су заказали људи у безбедносним службама, треба одмах да буду смењени… – подвлачи Шешељ.

Учити на грешкама
Како наглашава председник радикала, надлежни не смеју да затварају очи пред очигледним чињеницама.

– Ни после покушаја атентата на Зорана Ђинђића код хале Лимес досманлије, као ни сам Ђинђић, нису веровали да је могуће да ће убити председника Владе… Па се то ипак десило! Шта год ја мислио о Ђинђићу, држава нипошто не сме да дозволи да јој убију премијера! – упозорава Шешељ.

Вучић нема везе с Мирковцима
Коментаришући поруку „Мирковци 12. 10. 1991.“ која је исписана на „зољи“ пронађеној у Јајинцима, Шешељ истиче да Вучић у том периоду није имао никакве везе с овим хрватским местом у близини Винковаца.

– Можда то пише случајно, а могуће је и да неко зна да је у Мирковцима 1991, поред ЈНА, била и велика група добровољаца српских радикала… Били су тамо и „аркановци“ и „шкорпиони“, који су, истине ради, починили злочине над цивилима. Међутим, Вучић тада није имао никакве везе с нама. Појавио се у странци тек 1992, а формално учланио 1993… – истиче Шешељ.

Извор: Информер