Свет

ЈЕЗИВА БОЛЕСТ! Више од 400 људи завршило у болници, падали у несвест и повраћали! Ево о чему је реч!

Индијски стручњаци верују да су открили узрок „мистериозне болести“ која је однела један живот и навела више од 400 људи да потраже помоћ у болници због непрекидног повраћања и губитка свести.

Хаос је почео у недељу у граду Елуру, када је у болнице почело да пристиже на десетине пацијената са бројним симптомима. Многи су доживљавали епилептичне нападе, сви су повраћали, а било је и оних који су губили свест. Власти су одмах послале стручњаке у град како би установили о чему се ради, пошто је закључено да узрок болести није загађење воде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након додатних испитивања, верује се да уопште није у питању болест. Како преносе локални медији, прелиминарни резултати показују да је дошло до масовног тровања хемикалијом која је пронађена у пестицидима, односно, у спреју који је коришћен у акцији сузбијања комараца.

Верује се да је дошло до масовног трогања органохлорним пестицидима који се користе у пољопривреди и сузбијању комараца. Неименовани извори кажу да се и даље чека званична потврда ове теорије. Није познато да ли је протеклих дана било акција запрашивања комараца.

Осим испитивања воде, раде се и хитна испитивања млека.

Медији наводе да су лекари успели да стабилизују стање многих пацијената и да је више од 250 људи пуштено на кућно лечење. Око 180 је и даље у болници.

Мистериозна болест је прво кренула у центру града, да би потом у болницу почели да пристижу људи са периферије. Људи би одједном почели да повраћају, а потом би губили свест. Неки су чак лежали на земљи и имали нападе који личе на епилептичне нападе, који су трајали и по 5 минута.

Многи су искусили губитак памћења и стравичне болове у глави и леђима. Мушкарац (45) преминуо је у недељу увече од последица ове необјашњиве болести. Он се лекару јавио у недељу ујутру, са првим симптомима.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Телеграф/India Today