Србија

Језиве прогнозе професора Кочовића! МОРАЈУ СЕ УВЕСТИ РИГОРОЗНИЈЕ МЕРЕ! Ево шта следи!

Поредећи с почетком епидемије, када је изгледало као да се налазимо на неком брежуљку, а сада смо на врху планине, изгледа као да желимо да се попнемо на Хималаје, објаснио је тренутну ситуацију математичар

Професор Петар Кочовић, стручњак за информационе технологије, који месецима уназад даје прогнозе о кретању епидемије на основу прорачуна базираног на Гаусовој кривој, изнео је најновије процене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поредећи с почетком епидемије, када је изгледало као да се налазимо на неком брежуљку, а сада смо на врху планине, изгледа као да желимо да се попнемо на Хималаје, објаснио је тренутну ситуацију математичар.

– Стојимо на 8.000 заражених на дневном нивоу и види се на графикону да ће у наредном периоду број заражених бити у благом порасту – рекао је и да када је реч о црном таласу у којој су се нашле и земље из окружења, Србија их је све прешла, изузев Хрвстке које је претходне недеље имала погоршање.

– На основу графикона се види и да у целој Европи пада број заражених. Русија, Естонија, Летонија, Хрватска, Србија , то су земље у проблему. Као и Шведска на северу – објаснио је.

-У целој Европи је проблем и та имагинарна бројка о 50 заражених на 100.00 становника ће представљати проблем за владе јер постоји притисак да се попусте мере – каже и напомиње да се очекује да се тај раст очекује и у Србији, колико год да он то не би желео да се деси.

Да ли ће мере, које ће највероватније ступити на снагу у петак, помоћи да се заустави овај раст?

– Мере морају бити ригорозније од ових које сада имамо, али ће крива полако почети да се заравањава и да пада – напоменуо је Кочовић у јутарњем програму тв Пинк.

 

 

 

 

 

 

Извор: (Еспресо.рс/Новости)