Свет

Потпуни преокрет у САД! ВОЈСКА СТАЛА УЗ ТРАМПА! Медији тврде да званичници администрације председника блокирају транзицију!

Трампова администрација је спречила транзициони тим новоизабраног председника САД Џо Бајдена да се састане са представницима војних обавештајних агенција.

У извештају ЦНН, који се позива на упућени извор у обавештајној заједници, наводи се да је Бајденовом транзиционом тиму онемогућен састанак са представницима војнообавештајних служби у Пентагону, иако се транзициони разговори у другим државним управама одвијају без застоја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пентагон негира да успорава рад Бајденовог транзиционог тима, наводећи да су се званичници министарства одбране видели са Бајденовим сарадницима и разговарали са њима о међународним безбедносним питањима, али не и о обавештајним темама.

О проблемима с којима се у Пентагону суочава Бајденов тим за транзицију јер министарство одбране предводе званичници лојални Трампу, раније је већ писао Вашингтон пост, наводећи да је тражено да Бајденови сарадници претходно поднесе захтев и питања са наведеним именима саговорника којима су упућена.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг