Спорт

СВЕТ У ШОКУ! Адвокат открио: Марадона је УМРО ЗБОГ ОВОГА!

Аргентинска полиција и даље истражује смрт Дијега Марадоне, који је преминуо 25. новембра у 60. години

После смрти наведено је да је разлог акутни едем плућа, а полицијска истрага фокусирана је на лекаре који су се бринули о Марадони последњих дана његовог живота. На највећем удару су доктор Леополд Луке и медицинска сестра која је лагала да је проверила Марадонино стање непосредно пре смрти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Марадона је одбијао да буде прегледан – поручује Родолфо Баке, правни заступник медицинске сестре Дајане Мадрид која је водила бригу о Марадонином здрављу.

Моја штићеница почела је да ради код Марадоне десетак дана пре његове смрти. Каже да је Марадона био закључан у соби, а лично га је видела само првог дана. Марадона је отпустио једну медицинску сестру јер му је била препрека за узимање таблета. Сви су слушали само доктора и психијатра. Дијего је био зависник, узимао је таблете на психијатријски рецепт. Због тога му је и срце почело убрзано радити, било је изложено додатним напорима. Било је пуно непромишљености и немара око узимања тих лекова.

Марадона је 20 дана пре смрти имао операцију на глави те је након тога пуштен на кућно лечење.

– Није имао своју кућу у коју би могао да оде након изласка из болнице. Тамо где су га одвели, није било добро. У било којој другој кући Дијего би данас био жив. Лекари нису звали никог кад му је откуцај срца порастао. Одговорни си Луке и психијатар. Они су га пуштали да узима таблете.

Марадао је неколико дана пре смрти пао и повредио се.

– Неколико дана пре смрти Марадона је пао и доживео тежак ударац главом. Није се лечио од тога. Нико није позвао помоћ. Можда је то била његова одлука, али неко је морао потражити помоћ. Био је три дана у закључаној соби с превисоким пулсом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс