Спорт

Шокантне тврдње! Федерер је варалица! Искористио утицај да сачува себе и промени систем

Потпредседник немачке тениске асоцијације Дирк Хордорф није имао милости према Роџеру Федереру

Он сматра да је Швајцарац директно утицао на то да се одржи у врху листе најбољих тенисера на свету, иако то по резултатима није заслужио, већ једино утицајем којим има на АТП веће, чији је члан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Федерер је једноставно утицао да се промени модел бодовања како би себе заштитио. То је неодговорно и прилично непоштено – каже Хордорф у подкаст „Qуиет, плеасе“.

Удар на Роџера био је баш јак.

– Онако како ја то видим, Федер користи позицију и утицај коју има у већу играча. Нико не зна, али пре две године, Роџер Федерер је био тај који је рекао да би мечеви на Мастерсима требало да се рачунају у АТП ренкингу. Ја ово кажем без устезања, то се мора рећи: Роџер Федер не би био ни међу 50 на свету да правила нису промењена – поручио је Немац.

Наставио је у истом ритму.

– Ко највише профитира на чињеници да се ти турнири (Мастерси) и даље бодују? Да се рачуна Мастерс, који је 19. турнир у години (За АТП листу рачунају се 18 најбољих резултата у протеклих годину дана), у наредне две године. То је перверзно – каже Хордорф.

Подсетимо, Асоцијација професионалних тенисера (АТП) објавила да ће нови систем бодовања, усвојен у јулу ове године због ситуацијом са пандемијом коронавируса, остати на снази све до 8. марта 2021.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс