loading...
Спорт

Шокантне тврдње! Федерер је варалица! Искористио утицај да сачува себе и промени систем

Потпредседник немачке тениске асоцијације Дирк Хордорф није имао милости према Роџеру Федереру

Он сматра да је Швајцарац директно утицао на то да се одржи у врху листе најбољих тенисера на свету, иако то по резултатима није заслужио, већ једино утицајем којим има на АТП веће, чији је члан.

– Федерер је једноставно утицао да се промени модел бодовања како би себе заштитио. То је неодговорно и прилично непоштено – каже Хордорф у подкаст “Qуиет, плеасе”.

Удар на Роџера био је баш јак.

– Онако како ја то видим, Федер користи позицију и утицај коју има у већу играча. Нико не зна, али пре две године, Роџер Федерер је био тај који је рекао да би мечеви на Мастерсима требало да се рачунају у АТП ренкингу. Ја ово кажем без устезања, то се мора рећи: Роџер Федер не би био ни међу 50 на свету да правила нису промењена – поручио је Немац.

Наставио је у истом ритму.

– Ко највише профитира на чињеници да се ти турнири (Мастерси) и даље бодују? Да се рачуна Мастерс, који је 19. турнир у години (За АТП листу рачунају се 18 најбољих резултата у протеклих годину дана), у наредне две године. То је перверзно – каже Хордорф.

Подсетимо, Асоцијација професионалних тенисера (АТП) објавила да ће нови систем бодовања, усвојен у јулу ове године због ситуацијом са пандемијом коронавируса, остати на снази све до 8. марта 2021.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

loading...