Свет

ТУГА: Чувени певач преминуо од последица корона вируса (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Сви се опраштају од певачке легенде.

Звезда кантри музике Чарли Прајд преминуо је јуче, 12. децембра, у 87. години од последица корона вируса, објављено је на његовој веб страници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У време највеће популарности Чарли је био најпродаванији извођач дискографске куће РЦА Рецордс још од Елвиса Прислија, а пре двадесет година, као први тамнопути музичар, нашао се у Кантри кући славних.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GroovyHistory (@groovyhistorypics)

Све је растужила вест о смрти легендарног кантри певача, а Доли Партон се на Твитеру потресним речима опростила од колеге.

– Срце ми је сломљено. Један од мојих најдражих и најстаријих пријатеља, Чарли Парајд, преминуо је. Да ствар буде гора, за то је крив Цовид-19. Грозан вирус. Увек ћемо те волети Чарли, почивај у миру – написала је Доли.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nobody.paid.much.attention

У периоду од 1966. до 1987. године Ћарли је имао невероватна 52 хита на „Биллбоард Цоунтрy Топ 10“ музичким листама, а био је врстан певач и гитариста.

Иначе, Прајд је 2017. награђен Гремијем за животно дело, а у новембру ове године у Нешвилу је добио награду за животно дело Удружења кантри музичара, коју му је уручио такође тамнопути кантри музичар Џими Ален.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kirk Bovill (@wahooslim)

Извор: srbijadanas.com