Србија

НИЈЕ МОГАО ДА ЋУТИ! Адвокат Јоловић објаснио зашто ИПАК НЕЋЕ ЗАСТУПАТИ Мику Алексића!

Немања Јоловић, адвокат који је отказао пуномоћје професору глуме Мирославу Мики Алексићу, који је оптужен за силовање и недозвољене полне радње.

Јоловић је данас гостовао у Јутарњем програму К1 и рекао је да је Алексићу отказао пуномоћје јер је Ива Илинчич, која је такође поднела пријаву против професора глуме, ћерка његовог блиског пријатеља, те због сукоба интереса није могао да га брани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кад сам прихватио заступање нисам знао ко су оштећена лица, осим за једно. Алексићева супруга ме је звала да га заступам. Њих иначе познајем дуго, преко 30 година. Прихватио сам, јер је то дужност адвоката, осим ако не постоје разлози за искључење, јер у кривичном поступку не можете одбити одбрану ни због личних особина окривљеног, нити због тежине кривичног дела, нити због гнева јавности изазване тим делом. Адвокат мора да брани свакога. Адвокат не брани он дело, већ брани окривљеног, покушава да му помогне максимално да се не десе неке повреде у његовом поступку на његову штету – објаснио је Јоловић.

Како је истакао са Алексићем, осумњиченим за силовање и недозвољене полне радње над ученицама његове школе глуме, видео се два пута. На другом састанку саопштио му је да не може да га брани.

– Видео сам се са Миком, али наша тема разговора није била да ли је стварно крив, већ саслушање код јавног тужиоца. Други пут сам га посетио у затвору да му објасним зашто сам иступио из случаја. Разлог је то што је једна од оштећених, Ива Илинчић, ћерка мог блиског пријатеља. Из тог разлога ми је дужност да упозорим клијента да та чињеница представља сметњу да исправно радим на случају – истакао је адвокат.

Како је навео на К1, Алексић је то разумео.

– Он је чак рекао да му не смета да обезбедим замену за тај део приче, али ја сматрам да то не би била целовита одбрана и мислим да је поштеније за Алексића да има неког другог ко ће квалитетно штитити његова права – додао је он.

Како је испричао, након тога га је Алексићева супруга Биљана обавестила да су нашли другог адвоката и да данас почињу саслушања. Он је додао да ће јавност бити искључена из овог случаја.

– Јавност ће бити искључена у овом случају. Због заштите морала оштећених и то ће ићи кроз одговорајаћа саопштења. Суђењу ће моћи да присуствују само тужилац, бранилац и пуномоћних оштећених – објаснио је Јоловић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Блиц