Регион

СЛОВЕНКА ПРЕМИНУЛА 6 САТИ НАКОН ВАКЦИНАЦИЈЕ: Влада се хитно огласила и открила узрок смрти

Старија жена која је умрла после вакцинисања преминула је услед инфаркта

Старија жена која је ових дана умрла у Словенији након вакцинисања против цовида-19 преминула је због „поновљеног срчаног инфаркта“ и смрт није имала непосредне везе са самим вакцинисањем, изјавио је у уторак портпарол владе за цовид-19 Јелко Кацин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кацин је на владиној конференцији за новинаре казао да се ради о женској особи у позним годинама која је Фајзер-БиоНТеково цепиво примила у једном од домова за старије и немоћне, подсетивши да се вакцинисање за старије као и за целу популацију заснива на добровољној основи и уз пристанак сваке особе.

Прелиминарни закључак стручњака је да се радило о поновљеном инфаркту јер је један пре тога већ имала и да њена смрт с вакцинисањем није повезана, рекао је Кацин.

Додао је да ће закључак о том случају дати независна комисија која је формирана у оквиру министарства здравства и да ће се вероватно одредити и обдукција тела.

Министар за социјална питања Јанез Циглер Краљ казао је да се подаци о дому у којој је дошло до смрти, као и о личним подацима умрле, укључујући њену старост, нису објављени због заштите приватности.

Није коментарисао наводе неких новинара да се случај који је јуче потврдио национални Институт за јавно здравље (НИЈЗ) догодио пре више дана и да је смрт наступила шест сати након што је вакцинисана.

Извор: Индекс.хр/srbijadanas.com