loading...
Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА! Аустралијан опен умало отказан – окривили Ђоковића!

Новак Ђоковић је бацио сенку на себе организовањем Адрија тура усред пандемије коронавируса, поготово када причамо о британским медијима.

Већ смо писали о томе како становници хотела у Мелбурну нису срећни што ће тенисери боравити у њиховој згради, а британски “Тајмс” је за то окривио никог другог до Новака Ђоковића.

Мелбурн очекује долазак од око 1.270 људи за 48 сати наредног викенда, када ће већина тенисера и тенисерки који планирају да учествују на АО отпочети обавезан двонедељни карантин.

Поменути портал “Тајмс” наводи и да аустралијску владу није било лако наговорити да допусти одржавање Отвореног првенства те земље, а да је проблем направио управо поменути Адрија тур.

Током одржавања Адрија тура, играчи су виђени како се проводе у ноћним изласцима и ресторанима, те током дана сликају са децом и понашају најнормалније.

То се није допало влади земље која је у држави Викторији успела да спроведе стриктни тромесечни карантин, после којег је доживела 61 дан без заражених особа и постојала је шанса да турнир заправо и не буде одржан.

Правила су јасна: Ко напусти карантин без дозволе биц́е кажњен са 19.000 долара и потенцијално кривично гоњен.

Такође, могуће казне су дисквалификација, губитак наградног фонда, продужени карантин, хапшење, па чак и депортација због којег би улазак у Аустралију током наредних неколико година био доведен у питање.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

loading...