Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА! Аустралијан опен умало отказан – окривили Ђоковића!

Новак Ђоковић је бацио сенку на себе организовањем Адрија тура усред пандемије коронавируса, поготово када причамо о британским медијима.

Већ смо писали о томе како становници хотела у Мелбурну нису срећни што ће тенисери боравити у њиховој згради, а британски „Тајмс“ је за то окривио никог другог до Новака Ђоковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мелбурн очекује долазак од око 1.270 људи за 48 сати наредног викенда, када ће већина тенисера и тенисерки који планирају да учествују на АО отпочети обавезан двонедељни карантин.

Поменути портал „Тајмс“ наводи и да аустралијску владу није било лако наговорити да допусти одржавање Отвореног првенства те земље, а да је проблем направио управо поменути Адрија тур.

Током одржавања Адрија тура, играчи су виђени како се проводе у ноћним изласцима и ресторанима, те током дана сликају са децом и понашају најнормалније.

То се није допало влади земље која је у држави Викторији успела да спроведе стриктни тромесечни карантин, после којег је доживела 61 дан без заражених особа и постојала је шанса да турнир заправо и не буде одржан.

Правила су јасна: Ко напусти карантин без дозволе биц́е кажњен са 19.000 долара и потенцијално кривично гоњен.

Такође, могуће казне су дисквалификација, губитак наградног фонда, продужени карантин, хапшење, па чак и депортација због којег би улазак у Аустралију током наредних неколико година био доведен у питање.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92