Србија

ДЕА СНИМИЛА ДИЈАНУ ХРКАЛОВИЋ СА КАВЧАНИМА: Откривене строго поверљиве информације

Фото: Јутјуб

Бивша државна секретарка у МУП морала је да буде склоњена с функције пошто је америчка Агенција за борбу против дроге нашој полицији презентовала видео-материјале на којима је са високим члановима криминалног клана

Дијана Хркаловић морала је да буде склоњена с функције државне секретарке Министарства унутрашњих послова после званичне посете тада високог званичника МУП Србије америчкој Агенцији за борбу против дроге (ДЕА), у мају 2019.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како извор Курира открива, на састанку који је одржан у САД представнику Србије презентовани су снимци на којима је наводно тадашња државна секретарка са високопозициониран припадницима подземља, блиским кавачком клану.

Сарадња доведена у питање

– Агенти ДЕА, који прате канале трговине великим количинама дроге, представнику МУП Србије приказали су видео-снимак на ком је Дијана Хркаловић у друштву „кавчана“. На снимку се наводно види и кокаин – открио је извор Курира.

Према његовим речима, на састанку који није протекао онако како је планирано, јер је тема требало да буде даља заједничка сарадња, представнику српске полиције дословце је речено да под таквим околностима никакве сарадње између две полиције више неће бити.

Дијана Хркаловић је, подсетимо, истог месеца, у мају 2019, склоњена из МУП, који је у саопштењу које је достављено медијима 29. маја објавио да „државна секретарка Дијана Хркаловић од сутра више неће обављати функцију због других обавеза које ће преузети у наредном периоду“.

Годину и по дана касније, у једном интервјуу, она је изјавила да је с функције отишла „због борбе с опаком и компликованом болешћу“.

Извор: Курир