Србија

ЈЕЗИВО! Изјава америчког амбасадора разоткрила тајну ко је са ОВК учествовао у копненој фази агресије НАТО

Београд — Део британских и америчких специјалних снага учествовао је с тзв. ОВК у фази копнене агресије НАТО-а 1999, каже пензионисани генерал-мајор Митар Ковач

Званичник америчке администрације је тек сада признао да су њихови војници учествовали и у копненој инвазији на Србију и да су у тим борбама и гинули.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сумњу да се Срби нису бранили и борили само против терориста из тзв. ОВК, већ и тада најмоћније војне силе, отклонио је амбасадор Сједињених Држава у Приштини Филип Коснет.

„Амерички војници се нису борили, а неки од њих су и умирали, да би се створила ’велика Србија‘ или ’велика Албанија‘ на Балкану. Косово има користи од тога што је мултиетничко, мултиверско и приче о ’великој Албанији‘ или ’великој Србији‘ на Балкану биле би предаја и неуспех“, навео је Коснет.

Коснетовим признањем срушен је мит како они нису били спремни да у копненим борбама гину у рату за КиМ, те да су се одлучили само за НАТО бомбардовање, одакле су изашли без жртава, пише Спутњик.

Пензионисани генерал-мајор Митар Ковач, директор Евроазијског безбедносног форума рекао је у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ да сигурно зна да је део британских и америчких специјалних снага учествовао са терористима ОВК у фази агресије НАТО 1999. на Косову и Метохији.

„Годину дана раније, њихови добровољци такође су учествовали у терористичким акцијама и извиђачким мисијама на том простору. Међутим, те информације се не могу наћи у официјелним подацима ниједне државе“, каже Ковач.

Он сматра да је амерички амбасадор упутио последњу поруку како би био што убедљивији и како би дословно ставио до знања свим политичарима на Косову да се не хвале да су они створили слободу и ту лажну државу.

„Да није било Америке, ми не бисмо имали ту такозвану државу. Само не знам зашто је поменуо ’велику Србију‘, јер она није ни велика ни мала у саставу са Косовом и Метохијом. То је историјска категорија“, категоричан је он.

Директор Евроазијског безбедносног форума сматра да „велика Албанија“ није дошла на ред, нити је тако нешто сада прихватљиво у свету. Објашњава да би било би веома препознатљиво у негативном смислу да се агресија на СР Југославију 1999. десила да би се та територија и мимо признања прикључила некој другој држави. То би, каже Ковач, био преседан и за многе друге проблеме и у Европи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com