Србија

Подигао регион на ноге! „ОД ВАРДАРА ДО ТРИГЛАВА, СРБИЈА ЈЕ НАЈСНАЖНИЈА“: Лазански објавио нове информације, па „покопао“ Хрватску!

Фото: Јутјуб

ХРВАТСКА преко тендера набавља војне авионе, а медији пишу да ће то можда бити Ф-35.

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да је Ф-35 Америка продала до сада само Израелу, и да би само још неколико земаља у НАТО би купиле те авионе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35. Ф- 35 је ловац пете генерације и Американци пазе коме ће да га дају – рекао је он за телевизију „Прва“.

Према његовим речима, за Ф-35 морате да имате такву софтицириирану инфраструкутру да се то граничи са неким врстом свемирске технологије.

– Хрватска ће бити задовољна ако добије Ф-16, или била је опција да купе француске половне авионе Рафал – рекао је он.

Лазански наводи да су то све велика новчана издвајања.

Французи су понудили 12 Рафала у вредности од 950 милиона евра. То није мала ствар, цео годишњи војни вужет, Ф-16 ако купе, исто 12 комад, то ће да их кошта преко милијарду долара.

– У овом часу када имате проблема са пандемијом, проблем око туризма, срушене делове због земљотреса, да неко политички иде да купи авионе преко милијарду долара то би био проблем за политичаре у Хрвасткој – каже Лазански.

Што се тиче војних односа снага, каже да је јасно да је Србија међу бившим земљама Југославије, „од Триглава до Вардара, војнички најснажнија“.

– Ми се опремамо, не за рат, већ да би спречили било какву војну авантуру – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com