Србија

ПОЛИЦАЈЦИ УКЛАЊАЛИ ДОКАЗЕ ПОД ИЗГОВОРОМ ДА ВРШЕ ПРЕТРЕС: Процурели детаљи хапшења

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Припадници МУП-а П. Ј. и Б. В. ухапшени су због постојања основа сумње да су 4. фебурара помагали Вељку Беливуку, познатијем као Веља Невоља, током акције хапшења његове криминалне групе.

Како каже извор „Блиц“ добро упознат са случајем, они су дошли под изговором да ће претрести стан вође навијачке групе „Принципи“, који је са сарадником Марком Миљковићем и још 19 чланова банде ухапшен прошле недеље у великој полицијској акцији, заправо уклањали доказе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Међутим, оперативци МУП-а нису знали да је БИА озвучила стан. Преслушавањем аудио снимака утврђено је да су покушали да прикрију доказе – каже извор „Блица“.

Како сазнајемо, три пута су преслушани снимци разговора двојице полицајаца.

Потом је утврђено да су се, да би претрес деловао уверљивије, померили намештај у стану, претходно уклонивши све доказе.

Накнадним претресом, полиција је у том стану пронашла пиштољ, а осумњичени се терете и да нису одузели новац који је пронађен у стану приликом претреса, иако је био предмет кривичног дела и наведен у наредби о претресању.

Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, П. Л. и Б. В. су одредили задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Раније данас је Богдан Пушић из Управе криминалистичке полиције рекао да се чуло како су се полицајци договарали да помогну ухапшеном.

– То су били активни полицајци у претресу и тај претерес су одрадили како не треба, тако да је поново извршен претрес и нађено је оружје – истакао је Пушић.

Извор: Блиц