СРБИЈА ЈАВЉА

БОРИС ИСАКОВИЋ О ГЛАВНОЈ УЛОЗИ У „ПОРОДИЦИ“: Ово ми је једна од најзахтевнијих улога

– НИСАМ могао ни смео да имам отклон у односу на лик Слободана Милошевића, објаснио је Борис Исаковић и додао да је етички принцип сваког глумца да се што боље упозна са ликом који игра и да га разуме.

– Наравно да ми, који смо живели у то време и преживели ту власт, имамо опште слике и сазнања, али када сам прилазио улози морао сам да се приближим том човеку и споља и изнутра. Морао сам да зароним у то време, и у једном периоду живота заиста сам поново био тамо. За мене је било катарзично да се обратим том Борису који је тада живео, да обновим сећања, и кроз улогу изразим мишљење – истакао је Исаковић, који сматра да му је ово била једна од најзахтевнијих улога у досадашњој каријери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Глумац је објаснио да се за улогу Слободана Милошевића у серији „Породица“ спремао из материјала којим га је Бојан Вулетић снабдео, као и кроз самостално истраживање гледајући суђења у Хагу, читајући оптужницу за Милошевића, те да му је највише помогла књига транскрипта разговора које је бивши председник водио са члановима породице, сарадницима и партијским саборцима.

– Пажљиво сам гледао прва суђења у Хагу, заустављао слику и покушавао да уроним у поглед тог човека – казао је Исаковић додајући да су, у садејству, маска, проучавање телесног става, уопште одговорност према лику који тумачи помогли да изнесе ову комплексну улогу. Глумца је посебно фасцинирао мир који је Милошевић поседовао у драматичним и тешким ситуацијама. Тачка у којој је, како је рекао, могао да се повеже са Милошевићем и која му је највише помогла у приближавању његовом лику је хумор и духовитост који су, поред осталог, били својствени Милошевићу.

Извор: Новости