Русија

Ови региони улазе у састав Русије без борбе!

Вршилац дужности гувернера Запорошке области Јевгениј Балицки предвиђа кризу у Украјини на пролеће, након које ће Николајевска, Одеска област и Запорожје мирним путем прећи Русији.

„Буквално на пролеће биће криза, ово је моја прогноза. После тога ће почети да се опредељују региони: Николајевска, Одеска област и Запорожје мирно ће прећи на нашу страну“, рекао је Балицки у етеру ТВ канала Крим 24.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, власти Запорошке области разговарају са многим људима који „имају везе са Дњепропетровском, Запорожјем, Харковом“. „Многи људи у разговору, наглашавају да на територији коју још увек контролише украјински режим постоји веома висок степен малодушности, они разумеју бесмисленост овог рата.

Регион Запорожја постао је субјект Руске Федерације након референдума одржаног у септембру 2022, чије резултате Кијев не признаје и наставља да гранатира територију. Данас је више од 70% Запорошке области под контролом Русије, док је регионални центар, град Запорожје, остао под контролом украјинских трупа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке