Регион

НАПЕТО! Председник два пута тражио затварање! Медији: Данас одлука

Подгорица — Након што је председник Црне Горе два пута тражио од надлежних да затворе границе те земље због лоше епидемиолошке ситуације, одлука се очекује тек данас.

Како пишу подгоричке „Вијести“, министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић рекла је да ће данас бити познате нове епидемиолошке мере. „Вијести“ пак незванично сазнају да ће се ићи са заоштравањем постојећих мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Црне Горе Мило Ђукановић позвао је Владу да хитно и без одлагања затвори границе и уведе најстроже мере за спречавање ширења коронавируса и истакао да су алармантни подаци о броју преминулих и новорегистрованих случајева инфекције.

Одговарајући на питање када се очекује тотално закључавање ако се настави овакав темпо оболевања од ковида-19, Боровинић Бојовић је појаснила да би локдаун, осим мера које су сада на снази и које су рестриктивне и ригорозне, подразумевао и затварање свих привредних субјеката, прелазак школа на онлајн наставу, затварање вртића, граница, полицијски час од 21 сат, забрану међуградског кретања.

Иначе, од последица инфекције коронавирусом јуче је преминуло чак 18 особа, што је највише у једном дану од почетка епидемије у марту прошле године, док је регистровано још 417 случајева коронавируса.

 

 

 

 

 

 

Извор: Вијести