Србија

„НИЈЕ ЈЕДИНИ, ИМА ИХ ЈОШ!“ Редитељка подржала Данијелу Штајнфелд и открила нове детаље

Сматра да је подршка жртвама од непроцењивог значаја!

Редитељка Јелена Гавриловић је у разговору поводом случаја глумице Данијеле Штајнфелд, која је Бранислава Лечића пријавила за силовање, истакла да су људи у бранши знали да је он предатор, те да није чудно што се он међу првима огласио да осуди сексуално насиље које су од стране Мике Алексића доживеле младе глумице, међу којима су и Милена Радуловић и Ива Илинчић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пружам огромну подршку Данијели и њену причу сам испратила од самог почетка. Јако ме је обрадовала вест да је рекла име силоватеља у јавности. Моја највећа жеља је да се не заустави овај талас, пошто постоје јос неки људи чије име треба да се помене, за које ми из бранше знамо, али немамо ту моћ да то причамо – прича редитељка Јелена Гавриловић, те додаје да је сасвим логично што се управо Лечић међу првима јавио да осуди случај Мике Алексића.

– То што је Бранислав био вољен у јавности и то што се први јавио да коментарише случај Мике Алексића је врло логично психолошки и још једном нас подсећа на то да сексуални предатори не изгледају опасно и врло често су угледни чланови друштва.

Она даље осуђује и колеге из глумачке бранше које не верују Штајнфелд, те констатује да је и то један вид злостављања жртве.

– То што јој колеге не верују је посебан вид медијског злостављања и сви ти који јој не верују треба да се запитају шта треба да се деси да би сви они поверовали.

Редитељка се осврнула и на случај Милене Радуловић, те поменула да се у глумачком свету знало за Бранислава Лечића, али и за неке друге колеге, којих се међутим многи плаше.

– Када је Милена Радуловић проговорила, ми смо писали на друштвеним мрежама да се тај талас храбрости пренесе даље. Ми у бранши смо знали за Бранислава, исто тако знамо за још неке људе који су можда још јачи играчи од Лечића. Тренутно се сви некако плаше, али ја се надам да је овај случај довољно јак позив за све жртве да коначно проговоре, јер их има још.

Гавриловић је на крају закључила да жртвама свака подршка значи, јер једино уз помоћ подршке и веровања њима, могу преживети стрес узрокован ужасом који су преживеле.

– Мислим да жртвама свака подршка значи сигурно, јер те особе једино на основу подршке и преживљавају овај стрес и зато је битно веровати и Данијели и свим жртвама.

Извор: Нова/srbijadanas.com