loading...
Спорт

Огласио се и он! СРЂАН ЂОКОВИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИМА! Нестајемо! Наши непријатељи се хране српском неслогом!

Први тенисер света Новак Ђоковић ће у понедељак оборити рекорд Роџера Федерера

Многи су мислили да то није могуће, али не и Новак, па ће у понедељак почети 311. недељу на првом месту на АТП листи и тако постати најдуговечнији тениски краљ.

Новак је чудо

– Новак је једно невиђено чудо. Он се појавио у најгоре време за Србију и српски народ – у време бомбардовања, санкција, ниподаштавања и угњетавања… Замислите ви да двадесетак најбогатијих земаља на свету бомбардује једну малу Србију. У свим тим недаћама појавио се Новак, као да га је Бог послао да покаже да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, већ да смо део старе европске цивилизације и да немамо чега да се стидимо – рекао је за Спутњик Срђан Ђоковић, отац првог тенисера света.

Што је Новак био успешнији, то су напади бриталнији. Међутим, то не утиче на њега, као да га додатно мотивише да буде још бољи.

– Апсолутно му то ништа не смета. Познат је онај српски инат и чини ми се да, што му више измишљају неке ствари које немају везе са истином и са мозгом, он игра све боље и боље. Он хоће да покаже да тенис није само тениска игра, већ да је тенис – живот. Да је живот за тих неколико хиљада фантастичних младих играча за које се он бори. Много је теже зато што нема подршку Федерера и Надала, што је стварно мени невероватна чињеница као да нису већ узели довољно пара, па им је потребно још пар милиона, пар милијарди… Не знам о чему се ради, али да Новаку не пруже подршку за нешто што је опште добро за те људе који једва састављају крај са крајем, за мене је стварно невероватна енигма – казао је за Спутњик Срђан Ђоковић.

Србија на првом месту

Срђан Ђоковић истиче да „код Новака преовладава опште добро, а не лични интерес“ и подстиче народ да свој начин размишљања приближи поменутом.

– Када је су у питању његов народ и земља, ту компромиса нема. Апсолутно су код њега и његове породице на првом месту држава и национални интерес. То је нешто што се код нас потпуно изгубили. Ми смо потпуно погубљени и ја не знам докле ће ово да траје, да је лични интерес изнад националног. Док је то тако, ми (као народ) немамо никакве шансе за било какав напредак. Људи, крајње је време да се ујединимо, јер се сви наши непријатељи хране српском неслогом и врло добро знају да увек могу да поткупе некога и да тај уруши све оно за шта смо се као народ и држава борили. Крајње је време да се нација и народ врате на прво место, а да се лични интерес баци у други план. Јер, без тога, немамо никакве шансе за опстанак. Људи, ми нестајемо, готово је…

Говори је Срђан и о нападима на Новака.

– Цео свет, милијарде људи на свету знају да је он најбољи свих времена и да је најбољи спортиста ове и прошле године – и? Ако они мисле да је нешто другачије, нека мисле, али огромна већина света, девет десетина света, мисли другачије. Ко мисли да је ово успех, а мисли 97 одсто Срба и нормалног народа на читавој земаљској кугли, мисли. Ко не мисли, нека остане у блату у којем се налази.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс