Србија

ПРОЦУРИЛА ВЕЉИНА ТАЈНА – ЖИВОГ МЕ НЕЋЕ УХВАТИТИ: Беливук је стално са собом носио ОВО…

Вељко Беливук звани Веља Невоља имао је тајну коју су, осим његове десне руке Марка Миљковића, знали само најближи ‘војници’. Током прошле године са собом је стално носио бомбу! Беливук је ношење бомбе појашњавао речима: “Живог ме неће ухватити”.

Према до сада доступним информацијама група чији су шефови Беливук и Миљковић, отимала је жртве, а неке од њих касапила и свирепо убијала. За сада, јавности још увек нису доступни прецизни подаци о појединачним случајевима и на који начин је свако од момака чији је нестанак пријављен и ликвидиран. Чињеница је, да је ‘осмишљавање’ свирепог убиства било препуштено Марку Миљковићу, за кога се незванично наводи да је уживао у сакаћењу људи, а због тога је и добио надимак „Месар“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова криминална група која је почела током прошле године да “ради” заједно са криминалном екипом Дарка Елеза, који је пре неколико дана изручен БиХ, осећала се веома моћном и као да им нико ништа не може. Снимали су извршења убистава и претњи, па су те стравичне снимке слали једни другима и супарничким групама као претњу.

Међутим, док су свирепо убијали и отимали, Веља Невоља је увек са собом носио бомбу. Она није била намењена за друге, јер су Беливук и Миљковић прецизно планирали акције и све отмице.

– Веља је носио бомбу искључиво за себе. Страховао је да не допадне у руке „шкаљарцима“ или неком другом супарнику. Говорио је да ће радије себе да разнесе него да га неко мучи. Тога се једино бојао. Није то филмска прича о једном метку. То је реалност великог броја непријатеља и оног што су радили. Беливук се очигледно одлучио за бомбу, као последњи ниво одбране, како не би препустио случају ништа, али и евентуално усмртио и оног који му се приближи – наводи извор „Блица“.

Отац му се разнео бомбом

Беливук у породичној историји већ има једну трагедију изазвану бомбом. Његов отац Небојша, починио је масакр пре 26 година у породичном стану кад је активирао ручну бомбу. Отац Веље Невоље активирао је бомбу 13. фебруара 1995. године и убио себе, супругу Бранку (31) и њену мајку Мирјану Младеновић (55). У тренутку трагедије у стану је био деветогодишњи Вељко и још једно дете. Експлозија је разнела стан, а они су чудом преживели. Како су медији тада писали страховит прасак се чуо око 19 часова.

Веља Невоља је и сам говорио да је одрастао без родитеља. Тако је за напад на обезбеђење Милоша Вазуре 2016. рекао да је одреаговао јер му је човек из Вазуриног обезбеђења опсовао мртву мајку…

Беливук и Миљковић за сада се повезују са више отмица, а жртвама се губи сваки траг. Поред мноштва материјалних доказа, полиција је дошла у посед фотографија монструозних злочина које је починила ова криминална група. На једној од најужаснијих види се сечење главе једној од жртава. Због бруталности сакаћења засад се само претпоставља која жртва је у питању, а полиција је у препознавању убијене особе анализирала гардеробу коју је носила.

Продужен притвор

Посебно одељење Вишег суда у Београду продужило је у петак за још 30 дана притвор Беливуку, Миљковићу и још 18 осумњичених да су припадници њихове криминалне групе.

Притвор им је продужен због опасности од бекства, због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити доказе или трагове кривичног дела, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и јер је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Они су ухапшени 4. фебруара, а Тужилаштво за организовани криминал ову групу терети за три тешка убиства. Реч је о ликвидацијама навијача Црвене звезде Здравка Радојевића, навијача Партизана Горана Величковића Гоксија и наводног припадника групе “Пинк пантер” Милана Љепоје.

Поред тога осумњичени су и за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашђену производњу и стављање у промет опојних дрога, док је двојици из групе на терет стављено и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Извор: Блиц