Регион

Ударна вест! МИЛО ЂУКАНОВИЋ ТРАЖИ ХИТНО ЗАТВАРАЊЕ ГРАНИЦА! Грађани су у озбиљној опасности!

Здравље грађана Црне Горе је у озбиљној опасности, рекао је председник Мило Ђукановић и затражио затварање граница.

Поручује да стравичне бројке о преминулим као и оболелим у Црној Гори изискују ажурно увођење и ефикасну примену епидемиолошких мера, затварање границе за улазак у државу без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације становништва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У циљу заштите грађана морамо се уздићи изнад подела – казао је Ђукановић, преноси РТЦГ.

За нешто више од 11 месеци од последица инфекције корона вирусом преминуло је, како наводи председник, више од 1.000 грађана Црне Горе.

– Оно што је у априлу или мају прошле године била тужна вест у пријатељским земљама широм света са далеко већим бројем становника, због чега сам шефовима држава у име грађана Црне Горе и у своје име упућивао изразе саосећања и солидарности, данас је наша трагична реалност – рекао је Ђукановић.

Стравичне бројке у свакодневном броју пораста оболелих и преминулих, како каже Ђукановић, не смеју никога оставити равнодушним.

– Здравље наших грађана је у озбиљној опасности – каже црногорски председник.

Због тога апелује на државне институције и грађане да се вратимо оним активностима и одговорном понашању, као у првом таласу.

– Више него икада потребни су нам системски приступ, тимско деловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност у обављању свих послова. У том циљу неопходни су ажурно увођење и енергична примена мера, ефикасна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору, без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва. Да би успели у томе, морамо се уздићи изнад свих подела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо – закључио је Ђукановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц