Србија

УДАРНО! Упозорење из Батајнице: На све стране су мртви и болесни! Затворите све! Ове мере су глупост

Београд — Ситуација је толико алармантна, критична и забрињавајућа да ја не знам шта да кажем, изјавила директорка ковид болнице у Батајници.

Отворено још 11 полуинтензивних нега, што је још 400 кревета, казала је она и додала да је ситуација у боилници толико заштрајућа и напета да ја немам речи, рекла је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Докторка Татјана Анџић Вукичевић, рекла је да нема шале, да су на све стране мртви и болесни, и да мора да се све затвори. Затварање до 12 сати је глупост. То је куповина времена.

Мора све, према њеним речима да се затвори, и то минимум на две недеље, уз одлучан апел да се људи вакцинишу. Све би, према њеним речима требало да буде затворено до 19 часова до пет ујутру. „Какво затварање у 12 часова“, додала је она.

„Ја сам ужаснута овом хистеријом око зимовања на планинама. Каква је савест тих људи, да не говорим о гужвама на гондолама, брвнарама и кафићима где се пије вино, ракија….Не разумем“, казала је директорка највеће ковид болнице у Србији.

Као илустрацију је навела пример да је јуче ишла по болници и питала насумично старије људе како су се заразили, а сви су јој рекли да не знају јер су се придржавали свих мера. Али, како каже, када их је питала, с ким су били у контакту, сви су јој рекли да онима који су били на зимовању.

Места више нема, у Батајници је остало још само пет, казала је др Татјана Анџић Вукичевић. Упозорава да болесници стижу са таквим тешким стањима да не могу да се ни превезу у Крушевац.

Она је грађанима поручила и да морају да се вакцинишу и да ту нема „ни шта, ни молим“, као и да имају четири вакцине. Постоје, како каже и оне реакције да се после вакцине развије ковд пнеумонија и да у Батајници има око 20 такцих болесника, али да нико од њих није умро. С друге стране, умро нам је момак од двадесетак година, доктор из Ниша који је на медицини имао просек, 9,99, казала је директорка ковид болнице у Батајници.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92