Свет

Лоше им се пише! ВОЈНИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА! Америка ће издати Украјинце, биће уз њих све док…

Фото: Јутјуб

Виктор Мураховски, војни аналитичар и главни уредник часописа Отаџбина, предвидео је да ће Вашингтон „одбацити“ Кијев у случају да се у Донбасу настави брутални рат

Стручњак је приметио да пример Грузије, који је добила подршку Сједињених Држава 2008. године, говори о таквој вероватноћи, преноси Московски Комсомолец.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мураховски подсећа да су Сједињене Државе 2008. године увериле Грузију да наводно намеравају да јој помогну у обрачуну са Русијом током „петодневног рата“, након чега је грузијска влада сматрала да је добила карту-бланш и подршку за било коју акцију.

„Међутим, Сједињене Државе нису испуниле обећања, чак су и преокренуле ситуацију тако је подршка Грузији изостала. Знамо резултат и то је свима била лекција“, рекао је Мураховски.

Аналитичар је Кијеву саветовао да се сети грузијског искуства и да не верује америчким обећањима о војној помоћи за конфронтацију у Донбасу.

„Американци се дефинитивно неће директно укључити у рат. Највише што могу је да испоруче војну опрему, и то чак у ограниченим количинама. Можда ће они такође помоћи да надгледају ситуацију са својих сателита, али не више од тога“, додао је стручњак.

Мураховски је нагласио да су војни саветници НАТО-а већ дуго присутни у Украјини и да до сада нису директно учествовали у „стварним непријатељствима“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс