loading...
Србија

МИНИСТАР ЛОНЧАР ОТВОРЕНО О ВАКЦИНАМА: Размишљамо о обавезној вакцинацији и то је предлог струке! ОКО ТОГА СЕ СЛАЖЕМО

БЕОГРАД – Министар здравља Златибор Лончар навео је и да се размишља о обавезној вакцинацији против ковида-19, те указао да је то предлог струке.

“Око тога се слажемо. То је предлог струке и радићемо на томе да то буде и код нас”, рекао је Лончар.

Најмањи одзив у Тутину, Мерошини, Жагубици, Пазару

Најмањи одзив за вакцинацију је у општинама Мерошина, Тутин, Жагубица, као и у Новом Пазару, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар и пору0чује да ће се више причати са људима из тих подручја, како би се охрабрили и едуковали о значају имунизације.

“Послаћемо тамо стручне људе да одрже предавања, ићи ће и људи из Министарства здравља, из Батута…Ићи ћемо до сваког колектива, сваке фабрике како би добили одговоре на све дилеме, мислим да је то решење”, рекао је Лончар новинарима после састанка са студентима поводом Светског дана здравља.

Навео је да је одличан одзив за имунизацију у Куршумлији, Рашкој и додао да људи са Косова и Метохије долазе организовано на вакцинацију, те да је за сада добар одзив. Лончар каже и да се ради на вакцинацији у руралним срединама и да је сваки дан све више мобилних екипа.

Како је рекао, само у току јучерашњег поподнева Београд је имао 1.400 вакцинисаних без заказивања. “Ту очекујемо велики број. Спремили смо додатне екипе у домовима здравља и сигуран сам да ће бити велики број”, поручио је Лончар. Он је одговарајући на питање новинара о пацијентима који немају ковид, а чије стање захтева болничко лечење, рекао да они од почетка епидемије доста трпе и истакао да се држава труди на све начине да им помогне.

“Трудимо се да им на све начине помогнемо. Тренутно имају приоритет сви хитни случајеви и онколошки пацијенти”, рекао је Лончар.

Извор: Курир.рс/Танјуг