Србија

ОГЛАСИО СЕ СУПРУГ ЧАЧАНКЕ КОЈА ЈЕ ГРЕШКОМ ПРИМИЛА ДВЕ РАЗЛИЧИТЕ ВАКЦИНЕ: Има мучнину и темпераутру, тешка ноћ је за нама

Фото: Pixabay.com

Снежана Ћировић из Чачка која је у среду на пункту у Дому културе, уместо вакцине “Синофарм“ примила другу дозу “Фајзер“ цепива, морала је да исте вечери да се јави у хитну службу јер је добила и температуру, али и мучнине.

Њен супруг Жељко Ћировић рекао нам је у телефонском разговору да су имали тешку ноћ и да нико није спавао, јер је Снежана имала јаку реакцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Скоро целу ноћ смо провели у амбуланти хитне службе. Снежани није било добро јер је добила температуру и стално је повраћала. Тек сутрадан је мало заспала. Сви смо уплашени – рекао је Жељко.

„То јесте пропуст, да се не лажемо“

Чланови Радног тима за праћење ширења епидемије Михаило Луковић и Аксентије Тошић изјавили су да је приликом ревакцинације Снежане Ћировић направљен пропуст, али да она, како су навели, неће имати никакве здравствене последице због тога.

– То јесте пропуст, да се не лажемо. Али, најбитније је да се њој ништа неће догодити у здравственом смислу. Предмет у вези са овим случајем прослеђен је инспекцији здравља и у току је поступак утврђивања чињеница. Док се чињенице званично не расветле, ово је све што имамо да кажемо -навео је др Михаило Луковић.

„Можда неће бити потребе да прими трећу дозу“

Директор Завода за јавно здравље др Аксентије Тошић нагласио је да је немогуће дати десетине хиљада вакцина, а да се не догоди неки пропуст.

– Пропуст није изазвао никакве тегобе, нити постоји медицинско објашњење зашто би уопште дошло до било каквих здравствених тегоба. Чак, моје лично мишљење је да то уопште није тако лоше што је примила другу дозу другог произвођача, али прописи су такви да се ревакцинишете оном вакцином којом сте и вакцинисани. Контролисаћемо неколико пута антитела тој особи и ако буде заштићена неће имати било какве потребе да прими трећу дозу – истакао је др Тошић.

Снежана је након овог пропуста испричала да је на вакциналном пункту предала папир на ком је писало да је прва доза била вакцина кинеског произвођача.

– Након што сам примила другу, обукла се и кренула кући, погледала сам у папир на ком је писало да је друга америчка. Вратила сам се и питала о чему се ради, а онда схватила да су сестре погрешно одрадиле имунизацију – рекла је Снежана.

Извор: Блиц