Свет

ТУГА: Преминуо чувени певач

Фото: pixabay.com

Репер ДМX преминуо је у 50. години живота, саопштила је његова породица, а након што је прошле суботе хитно хоспитализован у критичном стању због предозирања, пише ЦНН.

„Дубоко смо тужни што данас објављујемо да је наша вољена особа ДМX, рођена као Ерл Симонс, преминуо у 50. години живота у болници Вхите Плаинс након што је протеклих дана борио за свој живот“, изјава је породице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уметник је био хоспитализован од прошле недеље када је доживео срчани удар у свом дому у Њујорку, према речима његовог дугогодишњег адвоката Муриа Ричмана.

Но, оно што су страни медији пранели је то да се ДМX предозирао у петак, 2. априла, што је изазвало срчани удар, те је хитно хоспитализован.

Репер се годинама уназад борио са зависношћу и неколико пута је био на одвикавању, последњи пут 2019. године. Музичар је отворено говорио о зависности од крека, са чим је, како је рекао започео, када је имао само 14 година.

У центар за зависност пријавио се 2019. године, због чега је отказао серију емисија.

Подсетимо, ДМX је једна од највећих реп звезда која се појавила током деведестих година прошлог века. Последњи наступ имао је у јулу 2020. године, када је у интернет емисији певао заједно са Снуп Догом. Поједини његови спотови имају више од 100 милиона прегледа на Јутјубу.

Извор: Нова