Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Спрема се још један значајан пројекат, морамо да пронађемо новац!

Држава показује какав значај придаје Смедеревској Паланци, тврди председник Србије Александар Вучић.

Он је изјавио да ће Смедеревска Паланка, након реконструкције, имати једну од најмодернијих болница, додајући да ће се држава потрудити да пронађе средства и за “Кисељак”, што ће, верује, успети за око годину и по дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, присуствујучи отварању фабрике у Смедеревској Паланци, на питање може ли држава финансијски да помогне реконструкцију “Кисељака”, рекао да нема увек новца за све, да ће држава свакако да ради на томе, али да то тешко да може да буде ове године.

“Морамо да пронађемо новац, и верујем да хоћемо у наредних годину и по дана. И онда ћемо ићи у тај пројекат”, рекао је Вучић.

Он је додао да је у току друга фаза пројекта за Општу болницу Стефан Високи у тој општини, као и за Дом здравља при болници, тако да ће Смедеревска Паланка имати једну од најмодернијих и најбољих болница.

“Пројекат болнице у Паланци вреди 32 милиона евра, а Клинички центар у Нишу је око 60 милиона евра. Онда се види колико је то улагање у релативно малу Смедеревску Паланку”, рекао је Вучић.

Тиме, додао је, држава показује какав значај придаје Паланци и целом округу и да ће бити добрих вести за грађане.

Када је реч о изградњи локалних путева, на питање да ли ће неки од њих бити започет и завршен ове године, Вучић је рекао да би најдужи пут, Смедеревска Паланка – Азања – Селевац од 18 километара, требало и да почне да се ради и да се заврши управо током 2021. године.

“Надам се да тај пут, од 18 километара, можемо да почнемо И да завршимо ове године, а деонице ка Крњеву, од 11 километара И ка Михајловцу од 12 километара, верујем да можемо да урадимо следеће године”, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг