Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ДЕТАЉЕ РАЗГОВОРА СА ПУТИНОМ И ПРИТИСЦИМА: Лебди нам над главом НУКЛЕАРНИ УДАР НА СРБИЈУ, не стварни, већ САНКЦИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић вечерас се први пут после недељних избора 3. априла обраћа јавности. Председник је изјавио да му нико од противкандидата није честитао победу на изборима, али да то више говори о њима, него о њему.

– Мени то не смета, мени је цео свет честитао, а пре свега – грађани Србије – рекао је он и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучић је истакао да су резултати избора разлика између оних који имају снагу, принципе и морал и оних који то немају. Поносан сам на свој резултат, и то је само обавеза више да одговорно обављам свој посао, рекао је Вучић.

Тврди да је за његово време изграђено највише путева, да су пензије и плате најбрже расле, да није било ратова и санкција.

Каже да је поносан на то што „није стицао гласове на подизању тензија“, већ на „делима која су оставили иза себе“.

Разговор са Путином

Председник каже да је са руским председником Владимиром Путином разговарао дуго.

– Он је био веома фер. Даћу вам један детаљ из разговора. Причали смо о свему, о гасу, нафти, НИС… Разговор је био добар и коректан. Нас двојица се дуго познајемо и ја не могу и нећу да прихватим приступ у којем њега називају Хитлером и лудаком. Он није лудак, нити се понаша хистерично. Врло је стабилно, смирено и рационално говорио у разговору са мном. Постигли смо значајан део сагласности и то је веома важно за Србију.

Желео је да ме информише око ситуације у Украјини и око Буче, планова… Каже да све иде у складу са његовим плановима. Ја сам му рекао да то не мора да ми говори јер сам ја предсендик мале земље која не може да одређује судбину света и која гледа да се склони од свега, да сачува напаћену земљу која зна шта су ратови и санкције. Путин ми је рекао да разговара и са представницима још мањих земаља, чак је навео пример. Рекао је и да има посебан однос према српском народу – казао је Вучић.

Председник каже да је поновио закључке са Савета за националну безбедност.

– Србија је једина земља у Европи која није увела санкције Русији – рекао је Вучић.

Говорећи о гласању Србије за избацивању Русије из Савета за људска права, Вучић каже да је Србија била уцењена. Вучић је подсетио на одлуку ЕУ да само до 15. маја Србија може да увози нафту јер би била троструко скупља.

– Нама лебди „нуклеарни удар“ на Србију, а то су санкције против Србије, рекао је Вучић и додао:

– Србија неће да отима руску имовину, чак је спремна да се одрекне права прече куповине у НИС.

Извор: Курир