Свет Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА АМБАСАДА! Окупатори су пуцали!

Београд — Украјинска амбасада у Србији наводи да је током 27. и 28. маја 2021. „руска окупаторска војска прекршила је 14 пута режим прекида ватре у Донбасу“.

„Окупатори су пуцали из артиљерије, минобацача, митраљеза великог калибра, бацача граната различитих система и малокалибарског оружја“, наведено је у саопштењу прослеђеном медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Услед гранатирања положаја Оружаних снага Украјине убијен је официр 128. одвојене брдско-јуришне бригаде Оружаних снага, заменик команданта батаљона Максим Пољовиј, а још један украјински војник задобио је гелерске ране“, наводи се даље.

Амбасада тврди и „да се руска окупаторска војска у Донбасу састоји се од преко 35.000 војника, укључујући више од 2.800 редовних припадника Оружаних снага Русије, као и да укупан број руских трупа смештених на границама Украјине и на Криму укључује до 110.000 војника; до 1.300 тенкова; до 3.700 оклопних возила, 1.300 артиљеријских система и до 380 ракетних система.

„На привремено окупираном Криму у овом тренутку налази око 40.000 руских војника (у поређењу са 32.500 почетком марта). Упркос свим напорима Украјине и међународне заједнице да пронађу мирно решење сукоба, оружана агресија Русије се наставља и број њених жртава наставља свакодневно да расте“, навела је амбасада Украјине у Србији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92