Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Сазван састанак: Диже се безбедност Београда, још више полиције на улицама

Београд — Одржан састанак министра унутрашњих послова са начелником Полицијске управе за Београд и свим начелницима Управе криминалистичке полиције Београда.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, које је прослеђено медијима, министар Александар Вулин је на том састанку подвукао да је основни приоритет у раду београдске полиције безбедност грађана Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вулин је на састанку оценио да је Београд безбедан град, али да то није разлог да се безбедност не подигне на још виши ниво. У складу са тим, министар Вулин је најавио још веће присуство припадника полиције на улицама Београда и низ других активности припадника полиције у циљу веће безбедности грађана“, наведено је у саопштењу МУП-а.

Осврнувши се на недавно насиље хулигана у Бетон хали, министар је рекао да се тако нешто више неће поновити у главном граду, али исто тако је рекао и да ће припадници полиције до краја расветлити све околности овог догађаја и поручио да ће се налогодавци пронаћи.

„Београд је сигуран град и сваки грађанин наше престонице мора да буде безбедан и заштићен. Брзом и правовременом акцијом припадника полиције, насилничке групе су похапшене. Наша кључна порука насилницима је да разбијање Београда и малтретирање грађана није дозвољено и да тако нешто неће проћи некажњено и без последица. Очекујем вашу још већу ангажованост у циљу подизања нивоа безбедности грађана“, поручио је Вулин.

Поновио је да се залаже за оштрију казнену политику према насилницима.

Иначе, на састанку су разматрани и даљи задаци и приоритети у борби против криминала у главном граду, са посебним акцентом на борбу против нарко-дилера и уличног криминала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92