loading...
Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Сазван састанак: Диже се безбедност Београда, још више полиције на улицама

Београд — Одржан састанак министра унутрашњих послова са начелником Полицијске управе за Београд и свим начелницима Управе криминалистичке полиције Београда.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, које је прослеђено медијима, министар Александар Вулин је на том састанку подвукао да је основни приоритет у раду београдске полиције безбедност грађана Београда.

“Вулин је на састанку оценио да је Београд безбедан град, али да то није разлог да се безбедност не подигне на још виши ниво. У складу са тим, министар Вулин је најавио још веће присуство припадника полиције на улицама Београда и низ других активности припадника полиције у циљу веће безбедности грађана”, наведено је у саопштењу МУП-а.

Осврнувши се на недавно насиље хулигана у Бетон хали, министар је рекао да се тако нешто више неће поновити у главном граду, али исто тако је рекао и да ће припадници полиције до краја расветлити све околности овог догађаја и поручио да ће се налогодавци пронаћи.

“Београд је сигуран град и сваки грађанин наше престонице мора да буде безбедан и заштићен. Брзом и правовременом акцијом припадника полиције, насилничке групе су похапшене. Наша кључна порука насилницима је да разбијање Београда и малтретирање грађана није дозвољено и да тако нешто неће проћи некажњено и без последица. Очекујем вашу још већу ангажованост у циљу подизања нивоа безбедности грађана”, поручио је Вулин.

Поновио је да се залаже за оштрију казнену политику према насилницима.

Иначе, на састанку су разматрани и даљи задаци и приоритети у борби против криминала у главном граду, са посебним акцентом на борбу против нарко-дилера и уличног криминала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92