Спорт

НЕЗАПАМЋЕНИ ХАОС У ФИНАЛУ КУПА: Звезда после пенала освојила дуплу круну (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде победом против Партизана после бољег извођења једанеастераца освојили су Куп Србије.

Црвено-бели дошли су до дупле круне после 14 година, док су пехар у Купу подигли први пут после 2012. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током пенала виђена је велика драма, пошто је у трећој серији Никола Крстовић испровоцирао Владимира Стојковића. Голман Партизана унео му је лопту у лице и због тога је добио жути картон.

Уследио је хаос на терену, фудбалери обе екипе су улетели на траву и после неколико минута се ситуација смирила. Стојковићу је то био други жути картон, али према новим правилима, како су рекли у преносу на телевизији, картон у пеналима се рачуна одвојено и због тога голман није искључен.

Пенали су настављени и тамо је херој био Милан Борјан. Голман Црвене звезде одбранио је последња два пенала и актуелни шампион Србије освојио је Куп, а самим тим и дуплу круну.

На старту утакмице црвено-бели запретили су преко Фалћинелија. Играо се други минут када је Катаи пронашао Италијана који је слабијом десном ногом шутирао поред гола.

Звезда је била конкретнија на почетку, у седмом минуту запретио је и Мирко Иванић, потом је и у десетом Марковић реаговао испред фудбалера актуелног шампиона Србије, те је овај период њима припао.

Партизан се убрзо ослободио притиска и у 15. минуту преко Јојића имао је веома добру шансу. Везни фудбалер црно-белих шутирао је са 25 метара, а Борјан је добром интервенцијом спречио вођство противника.

Наставило се у добром ритму, те је у 24. минуту виђена нова шанса. Гајић је послао оштру лопту у казнени простор, Фалћинели је успео да је захвати, али је мало закаснио и није успео да је скрене у мрежу Партизана.

Седам минута касније прилику су имали изабраници Александра Станојевића. Марковић је мајсторски додао лопту до Јовића, а овај није најбоље захватио лопту. Покушао је да пронађе Јојића, али је слабо то урадио и одбрана Звезде на време је реаговала.

Ту није био крај узбуђењима у првом полувремену. Можда и најбољу шансу имала је екипа Црвене звезде. Играо се 42. минут када је Фалћинели петом покушао да постигне гол.

Италијан је на луцидан начин упутио ударац и на његову несрећу завршио је мало поред стативе. До краја првог периода игре мреже су мировале, па се на петнаестоминутну паузу отишло са нерешеним резултатом – 0:0.

На старту другог полувремена нисмо гледали добар темпо, екипе су биле успаване, али брзо се и то променило.

У 60. минуту Катаи је имао добру шансу, али је шутирао снажно преко гола. Пет минута касније узвратили су црно-бели, имали су прилику након грешке Борјана, али је одбрана црвено-белих добро реаговала.

Поново се играо добар фудбал, а завршница утакмице припала је Звезди. Претили су, стварали шансе, али лопта није желела иза леђа Владимира Стојковића.

Резултат се није мењао, те су уследили продужеци. У додатних тридесет минута опао је темпо меча.

Није било великих прилика, можда најбољу имао је Николић, али је Урошевић добро реаговао и избацио лопту.

После 120 минута игре уследили су пенали које је могао да режира само српски фудбал.

Десио се поменути сукоб Владимира Стојковића и Николе Крстовића, затим су и остали улетели, али на срећу све се смирило.

Милан Борјан поново је био херој, те је Звезда освојила Куп и дуплу круну.

Извор: sputniknews