Србија

Подршка породицама! СТИЖЕ ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ови грађани имају право на 120.000 динара!

ГРАЧАНИЦА – Влада Србије обезбедила је помоћ у износу од по 120.000 динара за породице које су претпеле штету у поплавама које су у јануару погодиле Косово и Метохију.

Оштећене објекте за становање пријавило је осам локалних самоуправа које функционишу у систему Владе Србије, док су три локалне самоуправе пријавиле оштећену инфраструктуру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Од 11 општина, осам је предало записнике за угрожене стамбене објекте и данас ћемо са председницима локалних самоуправа договорити око завршетка односно око издавања решења. Ми смо процес верификације завршили, обишли и проверили све записнике. Очекујемо да ће за око месец дана нашим грађанима бити исплаћена државна помоћ која износи 120.000 динара“, рекла је заменик директора Канцеларије за КИМ задужена управљање јавним улагањима Сандра Недељковић.

Она је на састанку у Грачаници објаснила да је реч о програму помоћи грађанима чији су домови оштећени док помоћни , економски и привредни објекти, нису обухваћени овим програмом, преноси Косово онлајн.

– Још један програм је донела Влада Републике Србије и он се односи на општу инфраструктуру у надлежности јединица локалних самоуправа. Оно што Канцеларија за КиМ подржава и обнавља након сваке елементарне непогоде су углавном локални мостови, друмски и пешачки, водопропутисти, кишна канализација, превентивна инфраструктура за одбрану од поплава и то су радови које ће канцеларија убудуће подржати након што се изради техничка документација, навела је Недељковић.

Представници Канцеларије за Косово и Метохију и председници Привремних органа на Косову на састанку у Грачаници разговарали су о приоритетним питањима и наставаку подршке Владе Србије српском становништву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг