Србија

Скандалозно! ТРАЖЕ ОД СРБИЈЕ ДА КАПИТУЛИРА! Западне силе ове три ствари захтевају од нас!

У овој акцији дозвољена су сва средства, а притискаће нас највећи центри моћи, али и неке државе из региона

Србија је опет у фокусу светских центара моћи и на сцени је права мобилизација западних сила и њихових партнера у региону са само једним циљем, натерати Србију да капитулира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А та капитулација своди се на три тачке: да признамо независност лажне државе Косово, пристанемо на укидање Републике Српске или бар на максимално смањење овлашћења РС и, коначно, али не и најмање важно, да се одрекнемо Русије (и Кине).

СВЕ ЈЕ ЈАСНО

У овој акцији, како се прича у дипломатским круговима (а може се и наслутити из изјава западних моћника, мање или више увијених у обланде), сва средства су дозвољена.

– Неће бирати средства, штедети новац да Србију баце на колена. Решени су да упрегну сву своју машинерију да би Србију покорили – прича добро обавештен извор Српског телеграфа из дипломатских кругова.

То малтене, указује наш саговорник, више и није тајна, пошто је западни Балкан, у преводу Србија, као апсолутни лидер региона, био тема два важна састанка – прво Г7, па онда и Савета министара ЕУ, почетком овог месеца, у размаку од седам дана.

Званичници најутицајнијих западних држава на планети су на првим окупљањима, после две године паузе због пандемије вируса корона, дискутовали баш о нама. Што се тиче Г7, можда и први пут у историји ове организације.

– Реализација је замишљена ударима, подметањима, уцењивањем Србије у циљу њеног економског, војног, политичког и безбедносног слабљења. Напади ће бити вршени споља, али и изнутра – од неких опозиционара, али и кртица у редовима владајуће коалиције. Први на удару је председник Вучић – наводи наш саговорник.

ВУЧИЋЕВА ПОРУКА

Имајући све то у виду, није занемарљива, напротив, индикативна је недавна порука председника Вучића да су „десетине, стотине милионе евра, милијарде уложили“ против њега.

– Кога год чујете да каже да је против промене граница, знајте да су у питању окорели преваранти и људи који по сваку цену желе да униште Србију. Јер су ти људи већ мењали границе Југославије, па Србију. Напали су Србију, уништавали наша села и градове и убијали нашу децу – указао је Вучић.

Душан Пророковић из Института за међународну политику и привреду изнео је свој став о свему:

– Општа мобилизација, оличена у закључцима Г7 и ЕУ, треба да послужи најпре њима самима, да покаже како су и даље хомогени, јединствени, заклињу се једни другима како неће бити одступања. Неће бити преиспитивања и размишљања о промени курса. Још само да Србија призна Косово, Немац Шмит се устоличи у Сарајеву и створи унитарну, безентитетску државу, а сви из региона срећни и задовољни уђу у НАТО и заувек протерају малигне Русе и опасне Кинезе – изнео је Пророковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс