Србија

СНИМАК ОТКРИО КАКО ЈЕ УБИЈЕН ФУДБАЛЕР: За Алексу је кобан био овај ударац

Снимак са сигурносне камере разрешио је смрт Алексе С. (26) из Алексинца, који је, како је потом потврдила и обдукција, преминуо након кобне туче испред локала у ком је био прослави пунолетства, сазнаје „Блиц“.

Како сазнајемо, полиција је јуче узела снимке са сигурносних камера испред локала а као на Алексином телу није било видљивих повреда његово тело послато је на обдукцију. Налази обдукције указивали су на сумњу да је младић убијен у тучи, а потом је и снимак то потврдио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, на снимку се види како један од данас ухапшених осумњичених Алексу удара у врат. Обдукцијом је на том месту пронађен хематом одакле је кренуло крварење у мозгу од ког је Алекса преминуо.

Према незваничним информацијама разлог за сукоб младића на прослави био је баналне природе, мања чарка због које је Алекса изгубио живот.

Полиција је данас ухапсила О. П. (18) из Алексинца због учествовања у тучи са смртним исходом. Због учествовања у тучи ухапшени су и М. С. (26) и З. Т. (18) из Алексинца.

– Сумња се да је О. П, 16. маја, у једном ресторану у Алексинцу ударио двадесетпетогодишњег Алексу С. и нанео му тешке телесне повреде од којих је преминуо. М. С. и З. Т. се сумњиче да су у истом ресторану учествовали у тучи – саопштио је МУП.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

Полиција је у недељу око 20 сати интервенисала након што јој је пријављена туча.

– Полиција је око 20 часова имала пријаву тешке телесне повреде. Младић је пребачен у Клинички центар у Нишу, а полиција интензивно ради на расветљењу случаја – речено је из МУП-а.

Упућени у случај навели су да је младић био у бесвесном стању, а да је неколико гостију ресторана покушавало да му помогне.

– Мада није имао видљивих повреда, дијагностиком је установљено да има крварење у мозгу због чега је животно угрожен. Након што му је прва помоћ пружена у алексиначкој болници, транспортован је на даље лечење у нишки Униврзитетски клинички центар – рекли су упућени.

Кобна повреда у пределу врата

Обдукцијом тела преминулог младића, утврђено је да је његова смрт насилна, а не природна.

Кобна је била повреда коју је младић задобио у пределу врата.

– Таква повреда никако не може да настане приликом пада, искључена је могућност да је ударац главом у степенице био смртоносан. Повреда која је довела до смрти настала је деловањем механичке силе на врат, било да је у питању песница или неки предмет – кажу извори упознати са овим случајем.

Такође, мада према првим информацијама, Алекса није имао видљивих повреда на телу, обдуценти су установили да су оне ипак присутне.

– Установљено је више повреда које указују да није ударен само једном, што је потврдило сумњу да је био жртва туче која се кобне ноћи догодила у кафани у којој се славио рођендан – наводе извори.

Сахрана, па достојанствена шетња

Алекса је сахрањен данас на Новом гробљу у свом родном граду у присуству неколико стотина рођака и пријатеља. Алексини другови дошли су у црним мајицама са његовом сликом испод које је писало: „Живиш!“ док је на леђима био одштампан број 33 који је Алекса, који је тренирао фудбал, носио на дресу.

Грађани Алексинца су у дугој колони више од два часа долазили до капеле на Новом гробљу где су родитељи и најужа породица примали саучешће. Алексини другови су потом на рукама понели бели ковчег до његове вечне куће где је сахрањен након опела. На гробље је донета и фудбалска лопта са прописима његових другова из клуба и копачке у којима је играо мали фудбал за клуб из Сокобање.

Након сахране Алексини другови и родбина упутила се у центар града где су испред Дома културе упалили свеће за убијеног младића, а потом кренули и протестну шетњу.

Извор: Бранко Јаначковић/Блиц