Србија

Ово смо чекали! МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ ИМА НОВУ ПРОГНОЗУ: После паклених 40 следи обрт и пад температуре за 10 степени! Ево када стиже захлађење!

После још једног топлог таласа и високих температура, у понедељак нас, према најавама метеоролога Ђорђа Ђурића, очекује пад температуре за 10 степени.

„У недељу нас очекују температуре од 36 на северу Србије до 41 степен на југоистоку Србије. Ове високе температуре последица адвекције вреле ваздушне масе са југозапада, тј. са севера Африке“, написао је Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стиже освежење

„Ипак, ослабљени хладни фронт са северозапада и из области Алпа, донеће у недељу увече и у понедељак продор свежије ваздушне масе, која ће преко Панонске низије стићи до севера и запада Србије, тако да се у овим пределима у понедељак очекује знатно пријатније време, уз појачан северозападни ветар и уз максималне температуре од 28 до 30, у Београду до 29 степени. На 850 мб површини изнад ових предела биће око 15 степени, дакле, за 10 степени нижа температура у односу на недељу“, најавио је Ђурић.

На југу и даље топло

„Хладни фронт биће толико ослабљен на свом путу ка југоистоку, тако да ће у Нишу и на подручју југа и истока Србије и даље бити врело, уз температуре до 37, уз појачан југозападни ветар и уз високе температуре и у вишим слојевима атмосфере“, навео је Ђурић.

Локални пљускови

„Када су падавине у питању, хладни фронт неће бити толико изражен у виду падавина, јер се у недељу после подне и пред крај дана тек понегде на северу Србије и у Београду очекују локални пљускови са грмљавином, нарочито и углавном на подручју Војводине“, написао је Ђурић.

„Када је остатак следеће седмице у питању, северна половина Србије имаће пријатније температуре у односу на остатак Србије и оне ће бити углавном који степен изнад 30 степени, док ће на југу и истоку Србије температуре углавном остати изнад 35 степени“, закључио је Ђурић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс