Србија

САХРАЊЕН МАЛИ СТЕФАН: Потресна порука његовог оца кида душу

Фото: pixabay.com

Хвала браћо и сестре… Био је фудбалер… Молим вас вечерас уместо минута ћутања, минут аплауза… – написао је на Фејсбуку Михаило Балић, отац деветогодишњег Стефана који је преминуо након што га је у недељу на пешачком прелазу колима ударио Лазар Галић, а потом кукавички побегао без освртања.

Деветогодишњак је сахрањен данас на Новом гробљу у Београду, а његов отац, неколико сати пре сахране, на свом Фејсбук профилу поделио је потресну поруку и молбу за Београђане који већ три дана протестују на Карабурми и захтевају правду за Стефана – да возач буде осуђен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био је фудбалер… Молим вас вечерас уместо минута ћутања, за минут аплауза… Није доживео да игра за то… – написао је скрхани отац.

Кратко је додао: „Хвала вам на свему. Ја немам снаге да дођем у ту улицу…“

Написао је он алудирајући на Улицу Маријане Грегоран на Карабурми где је кобне вечери Галић на пешаком прелазу покосио њега, Стефана и његовог четворогодишњег брата. Стефан се данима борио за живот, али није издржао…

Подсетимо, протести због језиве несреће на Крабурми настављају се иако је возач Лазар Галић, ког је првобитно Први суд у Београду пустио да се брани са слободе упркос томе што је побегао с места несреће и што иза себе има огроман досије са чак 16 пресуда, ухапшен и спроведен у притвор. Београђани захтевају да Галић, који је махом добијао условне пресуде иако је цео свој одрасли живот чинио кривично дело једно за другим, буде осуђен, али и да судија Радмила Ђ. која га је пустила да се брани са слободе, кривично одговора.

Извор: Блиц