Србија

Ситуација је драматична! МОСКВА СЕ СПРЕМА ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ У ЦРНОМ МОРУ! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Русија би требало да анализира војне вежбе НАТО-а Сеа Бреезе и, након што извуче одговарајуће закључке, спроведе нову одбрамбену стратегију која предвиђа претњу коју представља Северноатлантска алијанса у црноморском региону.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог закључка је дошао познати руски војни стручњак Сергеј Горбачов, који је детаљно говорио о тренутној војно-политичкој ситуацији у Црном мору, а такође објаснио како Москва треба да одговори на такве претње.

Сергеј Горбачов је, пре свега, скренуо пажњу на то да НАТО-ове велике војне вежбе указују на то да се војно-политичка ситуација у Црном мору за Русију радикално променила.

Тако Северноатлантска алијанса редовно приређује разне провокације, што сведочи о трансформацији региона у зону војно-политичке напетости.

Војни стручњак је приметио да је западни војни блок развио посебну стратегију чија је сврха промена односа снага у црноморском региону.

Дакле, НАТО планира да милитаризује Црно море како би успоставио контролу над руском флотом, кршећи све међународне споразуме.

Према мишљењу Горбачова, такве акције НАТО-а не би требало да остану без адекватног одговора Русије. Москва би требало да проучи питања проналаска ратних бродова војног блока у Црном мору, као и да се припреми за могућу војну агресију.

„То значи да се од нас захтева одговарајући, адекватан одговор. Односно, реч је о питањима у вези са боравком у високом степену борбене готовости, способности реаговања и решавања задатака, жељу за сталним надгледањем ситуације, без могућности било каквог предаха у вези с тим. Укратко, барут морате одржавати сувим!“– резимирао је Горбачов.

 

Извор: Webtribune.rs