Србија

Ударна вест! МАРКО МИЉКОВИЋ ПРОГОВОРИО! Сви припадници Беливуковог криминалног клана се бранили ћутањем ОСИМ ВЕЉИНЕ „ДЕСНЕ РУКЕ“

Вељко Беливук звани Веља Невоља и припадници његовог криминалног клана који су данас из притвора довезени на саслушање у Специјални суд у Београду, бранили су се ћутањем. Међутим како сазнаје „Блиц“, само је један од припадника клана, и то Беливукова „десна рука“ Марко Миљковић звани Звер, одлучио да проговори

Подсетимо, Веља Невоља и припадници криминалне групе, коју је како се сумња, он предводио приведени су око 12 сати данас на ново саслушање јер је прошле недеље против припадника ове групе проширена истрага и они се сада сумњиче да стоје иза још две ликвидације – Александра Глигоријевића Пукија и Лазара Вукићевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова криминална група, која се дуго крила иза навијачке групе „Принципи“ (раније „Јањичари“) у првој фази истраге осумњичена је за три убиства и то Милана Љепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића. Након првог проширења истраге, четири припадника клана Веље Невоље, осумњичена су и за отмице.

На данашњем саслушању Беливук и сви припадници групе бранили су се ћутањем, сем Марка Миљковића чије саслушање још траје.

Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела.

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А. Ш, код којег је пронаден снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одреден притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Крајем априла је у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена и машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачење.

Сумња се да су у њој млевени остаци тела, особа које су припадници клана ликвидирали.

Поред Беливука и Миљковица под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32), В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), . К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29) и М. А.

У мају су ухапшени и М. Л. С. (21), М. С. (40), А. Д. (24) и А. С. (22).

Код ове четворице су у претресу станова осумњицених заплењена два пиштоља, ваздушна пушка, око 600 метака, мања колицина наркотика, као и више мобилних телефона, компјутери и новац.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс