Регион

УДАРНА ВЕСТ! Срби донели одлуку: ОД ДАНАС КРЕЋЕ БОЈКОТ!

Од данас представници Републике Српске не учествују у раду заједничких институција БиХ, одлучено је јуче на састанку председника свих парламентарних странака са седиштем у Републици Српској.

За петак, 30. јул, договорено је заседање Парламента Републике Српске на којем ће бити упућена два кривична закона. Седница ће бити затворена за јавност, преноси РТРС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакав одговор уследио је након најновије одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да се Инцково наметање одбацује као ништавно и да од данас српски политички представници у заједничким институцијама неће учествовати у раду и одлучивању док се не види на који начин се супроставити овоме и обезбедити механизам да више нема наметања.

Председница Републике Жељка Цвијановић рекла је да су два законска решења која ће бити упућена у парламентарну процедуру изузетно важна и да су резултат договора лидера свих парламентарних странака са седиштем у Српској.

И лидери опозиције става су да се у Председништву БиХ, Савету министара и Парламентарној скупштини БиХ не доносе никакве одлуке до даљњег.

Сви учесници састанка сагласни су да је на састанку показано невиђено јединство и да је Српска од сада јединственија, боља и стабилнија.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/РТРС