Свет

ХОРОР! Свештеник и тројица мушкараца СИЛОВАЛИ ДЕВОЈЧИЦУ (9), убили је и запалили њено тело!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Смрт деветогодишње девојчице у Индији након групног силовања и убиства подстакли су протесте у земљи који трају већ четири дана.

Девојчицу је мајка послала да донесе воду из оближњег крематоријума у Њу Делхију у недељу увече. Сат касније, пронађена је мртва у мокрој одећи, крвавог носа, са модрицама на рукама и ногама и плавим уснама на поду крематоријума, пренео је “Дејли мејл”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хидуистички свештеник и тројица саучесника оптужени су за силовање, убиство и кремирање девојчице. Тело је пронашла њена мајка која је кренула у потрагу за својим јединим дететом кад се оно није вратило кући више од сат времена по одласку по воду.

Мајка је ББЦ-у рекла да је пронашла тело своје ћерке на поду крематоријума, али да јој није било дозвољено да је однесе. Она је истакла да су је свештеник и тројица мушкараца саветовали да не зове полицију, наводећи да ће органи реда “инсистирати на аутопсији и украсти њене органе и продати их”.

Мајка је рекла да су затворили капију како би је спречили да оде, претили јој и чак нудили мито. Потом су насилно обавили кремацију. Отац девојчице је рекао да је до времена док је стигао до крематоријума, праћен са око 150 сељана, тело његове ћерке било већином спаљено.

Свештеник и његови помоћници су закључали врата и насилно кремирали тело девојчице упркос протестима мајке, а девојчицин отац и комшије који су у међувремену дошли ухватили су свештеника и три помоћника који су потом, како наводе локални медији, признали да су силовали девојчицу.

Отац и сељани су угасили ватру, али успео је да сачува само ноге девојчице, што значи да полиција не може да докаже да је она силована.

Полиција је дошла касније и одвела нападаче у притвор, а подигнуте су оптужнице за групно силовање, убиство и сексуални напад на дете за све осумњичене. Лекари који су у уторак обавили обдукцију саопштили су да им спаљено тело онемогућава утврђивања тачног узрока смрти.

Девојчица је била припадница најниже касте Далит, некад познатих као “недодирљиви”, и живела је просећи испред муслиманског суфи храма.

Случај је подстакао бес у Индији, демонстранти су палили слике премијера Нарендре Модија, оптужујући га да није осудио напад.

Демонстранти су такође палили слике премијера Делхија Арвинда Кеџривала испред крематоријума. Он је посетио породицу девојчице и, како преносе медији, понудио да обезбеди изручење правде.

Стотине демонстраната тражило је да се осумњичени казне смрћу и позвали на суспендовање неколико полицајаца због наводног узнемиравања породице. Чланови заједнице Далит у Њу Делхију изразили су бес на друштвеним мрежама и описали инцидент као “каста злочин”, јер је оптужени свештеник из више класе брахмина. Други су учествовали у масовним окупљањима и позивали на правду.

У међувремену, локалне власти наложиле су судску истрагу силовања деветогодишње девојчице у држави Делхи. Кеџривал је наложио суду да размотри случај и позвао савезну владу да поведе борбу против криминала.

„Врхунски правници ће бити ангажовани како би се казнили кривци. Савезна влада треба да предузме строге мере за побољшање реда и мира у Делхију, а ми ћемо у потпуности сарађивати“, поручио је је на „Твитеру“.

Национална комисија за заштиту права детета у Индији затражила је полицијски извештај у року од 48 сати, а неколико славних личности из Болливуда изразило је своје огорчење на друштвеним мрежама, док су стравични детаљи случаја згрозили индијску јавност и додатно увећали бес и фрустрације због учесталог сексуалног насиља над женама.

Присилно кремирање пробудило је сећања на групно силовање прошлог септембра у Хатхрасу у Утар Прадешу, када је жену Далита, жртву напада мушкараца из више касте, полиција ноћу кремирала без пристанка породице, а укупно око 34.000 силовања пријављено је 2018. у Индији, током последње године за коју су били доступни званични владини статистички подаци.

Ово је последњи напад у земљи у којој се једна жена или девојчица силује на сваких 15 минута, према подацима федералне владе. Око 200 милиона припадника касте Далит дуго је суочено са дискриминацијом а активисти кажу да су се напади повећали током пандемије.

Прошле године је у просеку пријављено скоро 90 силовања дневно, али сматра се да је стварна бројка већа јер многи случајеви остају непријављени због стигме и недостатка поверења у полицију и правосуђе.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц.рс