Регион

Министарство просвете не може вратити из школе ниједно дете! „Ако маске не буду обавезне, не одговарамо за здравствено стање ђака“

Подгорица — У Црној Гори је одлучено да школска година крене тако што ће часови бити скраћени на 30 минута, док је строга препорука да се у школи носи маска.

Али, како пише портал CDM, Министарство просвете не може вратити из школе ниједно дете које не носи маску због њиховог законског права на образовање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је Институт за јавно здравље препоручио да маске буду обавезне – то није уважено.

Директор тог Института Игор Галић казао је за подгоричку Побједу да не може да коментарише ту одлуку док је званично не добију. Истакао је да став струке треба да буде јединствен и објаснио да када добију званичан став од Министарства просвете, радна група ће потом то размотрити.

Галић је, према сазнањима Побједе, у уторак послао неким члановима радне групе мејл да се не слажу са одлуком Министарства просвете, науке, културе и спорта да ношење маски не буде обавезно.

“Ношење маски у учионици и школи је обавезно, уколико се то не испуни не одговарамо за здравствено стање ученика у школама. Уколико се не усвоји наша примедба не слажемо се са закључцима састанка”, навео је он у мејлу, у који је Побједа имала увид.

Галић је за Побједу кратко казао да заступају став струке, те да не би даље ништа коментарисао.

 

 

 

 

 

 

Извор: CDM