Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Руси су све израчунали – Европа ће морати да укине санкције Русији и још много тога да уради

Европске земље би се ускоро могле договорити да укину санкције уведене против Руске Федерације у нади да ће Москва помоћи у решавању насталог проблема тврди аналитичар Гилад Ацмон.

Власти ЕУ признају да су исцрпиле све могућности за економско обуздавање Русије предузимањем невиђеног броја рестриктивних мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такав корак је створио одређене потешкоће за Москву, али се изузетно негативно одразио и на саме Европљане.

Конкретно, нагли раст цена гаса и нафте већ је довео до значајног повећања цене горива за аутомобиле и стамбено-комуналних услуга.

Истовремено, примећује Гилад Ацмон, постоји још један веома непријатан моменат који може да подстакне ЕУ да одустане од своје антируске политике.

„Европа може прихватити све Путинове захтеве, укинути санкције, па чак и надокнадити губитке нафте у очајничком покушају да заустави цунами украјинских избеглица“.

Према речима експерта, председник Руске Федерације, као паметан и далековид политичар, одавно је прорачунао последице украјинске кризе по ЕУ.

Он разуме да ће масовни егзодус Украјинаца у Европу пре или касније приморати ову другу да устукне и покуша да нормализује односе са Москвом. До данас је око 2,5 милиона људи прешло границу са Пољском, Словачком, Румунијом и Молдавијом. И ова цифра ће расти.

С обзиром на то да су пре неколико година Европљани угостили неколико милиона људи из Африке и Блиског истока, нови талас избеглица могао би да доведе до катастрофе.

С тим у вези, закључио је Ацмон, ЕУ нема другог избора осим да учини уступке Русији у нади да ће спречити нову миграциону кризу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs