Србија

Морате знати! НОВО ИСТРАЖИВАЊЕ ПОКАЗАЛО: Особе које су примиле ову вакцину и након ШЕСТ МЕСЕЦИ имају ВИСОК НИВО АНТИТЕЛА!

Нова студија показала је да су особе које су двапут имунизовање вакцином Модерне и шест месеци након друге дозе имале висок ниво антитела на вирус који узрокује ковид-19, укључујући и делта варијанту

Компанија је известила да је задовољна резултатима студије обављене на мањој групи волонтера те очекује да би нови подаци могли придонети новим сазнањима о потенцијалној доимунизацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Резултати истраживања, објављени у часопису „Сајенс“, темеље се на насумичном узорку од осам добровољаца из трију старосних група међу којима је праћен ниво антитела.

Закључено је да су антитела против свих познатих варијанти корона вируса била присутна у организму и шест месеци након друге дозе, укључујући и делта варијанту, пренео је портал Индеx.хр.

– Задовољни смо овим новим подацима који указују на то да се висок ниво антитела међу вакцинисанима двема дозама вакцине Модерне против ковида-19 одржала кроз шест месеци, укључујући и варијанту која изазива највише забринутости – делту – рекао је извршни директор Модерне Стефан Бансел.

– Очекујемо да ће ови подаци, као и све више доказа из стварног живота, придонети већем броју информација које ће користити здравственим регулаторним телима у одлучивању о томе како и када евентуално применити и трећу дозу додатну дозу – додао је он.

Колективни имунитет – мит!

Подсетећамо, Професор Ендрју Полард, који руководи тимом за развој вакцина у Оксфорду, сматра да је трећа доза вакцине непотребна и да постизање колективног имунитета није могуће.

Полард каже да то што вакцине нису до сада зауставиле ширење коронавируса значи да је колективни имунитет постао „мит“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг